puh 040 8228672

Home » Vieraskirja

Vieraskirja

Huomioithan että kommentti näkyy vasta hyväksynnän jälkeen. Vieraskirjaan saa antaa myös palautetta ja mahdollisia parannusehdoituksia sivujen suhteen.  Sivustoon liittyvää palautetta voi myös antaa s-postilla osoiteeseen marika.palola@gmail.com. (Talliin, hevosiin ja toimintaan liittyvät s-postit kuitenkin ponitallin omaan osoitteeseen: ponitalli@hotmail.com)

Tässä muutama vastaus, usein kysyttyihin kysymyksiin:

Leiriapulaisten nimiä ei julkaista vieraskirjassa.

Ponien painorajat löytyvät kunkin ponin esittelystä. Tarkistathan itse sieltä.

Tunnilla voi ratsastaa halutessaan ilman satulaa, mutta maastossa käytetään satulaa ihan turvallisuussyistä.

Muistetaanhan hvvät tavat ja pidetään keskustelu asiallisena.

1 843 Responses so far.

 1. Nimetön sanoo:

  Miten koronarajoitukset vaikuttavat kevään leireihin? Perutaanko ne,siirretään toiseen ajankohtaan tai otetaan apparit leiriltä pois?

  • En osaa vielä sanoa. Katsotaan jokainen leiri kerrallaan mikä on koronarajoitusten tilanne juuri silloin. Joten kurkatkaa pari päivää ennen leiriänne onko tallin sivuille tullut tietoa leirin suhteen.

 2. Kiinnostunut sanoo:

  Moi Satu! Miten valmennus tulee muuttumaan?

  • Valmennukset siirtyvät kevät kaudeksi viikolle, vain kisoissa käydään viikonloppuisin. Kevään jälkeen sitten katsotaan millä systeemillä jatketaan syksyllä.

 3. Ystävä sanoo:

  Moikka Satu! Mitä sulle ja hevosille kuuluu? Miten Lady voi? Odotatko joulua kovin, ja onko teillä jotain jouluperinteitä? 🙂 Ihanaa alkavaa talvea ja joulun odotusta teille kaikille, olette rakkaita <3

  • Kiitos, hyvää kuuluu meille kaikille. Lady on oikein hyvässä kunnossa ja viettelee leppoisia eläke päiviä. Muutaman kerran viikossa käydään Ladyn kanssa maastoilemassa ilman satulaa. Se on meidän yhteistä aikaa, nautitaan luonnosta ja välillä laukkaillaankin jos Lady haluaa. Joulu perinteitä ei niinkään ole. Hyvää joulun odotusta myös Sinulle!

 4. Nimetön sanoo:

  Jos joku on tulossa keväällä 25.2-25.7 vklp leirille laittakaa @pulleitaponeja ig:eessä viestiä niin lisätään ryhmään!

 5. leiriläinen sanoo:

  pystyykö kesäleireillä mennä vaikka koulutunnin ja itsenäisen, eli pitääkö ottaa estetunteja aina?

 6. nimetön sanoo:

  moi! voiko esteleireillä ottaa tunteja niin, että menisi lauantaina kaksi estetuntia ja yhden itsenäisen, sekä sunnuntaina kaksi estetuntia ja itsenäisen? eli onko siis mahdollista ottaa sunnuntaille lisäestetuntia?

 7. Nimetön sanoo:

  Voisinko mennä vielä edes kerran coralla vaikka menen 2kg painorajan yli?

 8. leiriläinen sanoo:

  heippa satu! tuleeko kevään leirit tässä kuussa myyntiin?

  • Kevään leirit tulivat juuri myyntiin. Huomioikaa uusi maksu käytäntö, eli laskuja ja leirikirjettä ei lähetetä enään postitse.

 9. Nimetön sanoo:

  Koska kevääl viikonloppuleirit tulevat myyntiin? Onko valmennettavissa tilaa tällähetkellä? Miten Lara voi? Hyvää marraskuuta sinne

  • Viikonloppuleirit tulivat juuri myyntiin. Huomioikaa uusi maksu käytäntö, eli leirikirjettä eikä laskua enään lähetetä postitse. Valmennus systeemi myös vähän muuttuu ja tällä hetkellä siinä ei ole tilaa. Lara voi oikein hyvin. Ja kiitos samoin!

 10. päivää sanoo:

  moikka satu! mitä kuuluu? miten ladylla menee? tulevatko kevään leirit pian myyntiin? hyvää syksyä koko tallin väelle ja jesselle.

  • Hyvää tänne kuuluu. Kiitoksia! Lady on hyvässä kunnossa, ja liikkuu hyvin ja puhtaasti. Koitan mahdollisimman pian laittaa kevään leirit myyntiin.

  • Nimetön sanoo:

   Moikka !!
   Saako toiveleireillä mennä myös kaksi estetuntia päivässä, samalla tavalla kuin esteleirillä (jos tarpeeksi osallistujia)?
   Eli voiko käytännössä toiveleirin tunnit olla samat kuin esteleirillä jos niin haluaa ?

  • Amirastara sanoo:

   Tuossa lukee, että ponien painorajat löytyy niiden esittelyistä, mutta en löytänyt. Mitkä on Amiran, Tellun, Sissin ja Viidan painorajat?

   • Vain pikku poneilla on selkeät painorajat. Isommilla ei ole mitään tiettyä painorajaa. Noin 65 kiloiset voi hyvin mennä vielä isoimmilla poneilla.

 11. . sanoo:

  Moikka! Huomasin Sandran hyppäävän yhteensä 6 tuntia nyt viikonloppuna. Tämä on mielestäni aika suuri määrä ja hevosellekkin epäreilua. Pitäisikö leiriläisten lisätunteja rajoittaa tai ostaa mahdollisesti uusi hevonen tai hevosia, jos joku hevonen joutuu tekemään näin paljon tunteja. Vaihtoehtona voisi olla myös leiriläismäärän vähentäminen.

  • Hyppäsimme leirillä vain vähän ja pieniä esteitä ja esim. yksi ketä meni Sandralla ei hypännyt ollenkaan vaikka oli estetunnilla. Otan myös huomioon että ne ketkä leirillä menevät estetunteja tai muuten enemmän tunteja, menevät sitten viikolla kevyemmin. Hevoset riittävät kyllä hyvin, jotkut menivät leirillä vain yhden tunnin päivässä, kun heppa toiveita yrittää toteuttaa. Hevoset menevät viikossa tunteja noin 3-9 tuntia ja torstaisin on aina vapaata. Kesällä tunteja voi tulla enemmänkin mutta vapaa päiviä on viikossa kaksi. Olen jo vuosien ajan laittanut aina ylös minkä verran ja mitä tunteja kukin hevonen on mennyt. Voisinkin laittaa vaikka viime kuukaudet facebook sivuille, niin huomaa kuinka leppoisa elämä hevosilla on vaikka leireillä liikkuvatkin enemmän.

 12. Cleo sanoo:

  Onko ratsastuskurssilaisilla mahdollisuuksia päästä kilpailemaan tallin hevosilla? Vai onko kisaaminen mahdollista ainoastaan valmennuksessa oleville.

 13. Leiriläinen sanoo:

  Moikka! Koska kevään viikonloppuleirit tulevat myyntiin? 🙂

 14. Nimetön sanoo:

  Moikka, onko valmennukseen tällä hetkellä kuinka pitkä jono?

 15. Karo sanoo:

  Moikka Satu!
  Mitä Ladylle kuuluu? Entä sinulle itsellesi? Hyvää loppukesää!

  • Meille Ladyn kanssa kuuluu molemmille oikein hyvää. Lady ei varmaan tule enään tunneille, vaan saa viettää lokoisia eläke päiviä niin pitkään kun pysyy hyvässä kunnossa. Ehkä välillä käy jotain rentoja tunteja mielen virkistämiseksi.

   • Nimetön sanoo:

    Moi!!Osaatko sanoa tarkempaa aikaa milloin laitat ensi kevään vklp leirit myyntiin? Tuleeko manu olemaan joskus vielä normisti tunneilla? Miksei ole nyt?
    Oletko miettinyt kolmannen koiran ottamista nyt pamin lähdettyä?

   • En osaa vielä sanoa tarkemmin, tässä syksyn aikana. Manulla etujalat välillä vähän vaivaavat, tulee kohta puoliin varmaan takaisin tunneille. En ota kolmatta koiraa, kaksi hyvä määrä. Uuvis tuli Bean kaveriksi kun Pamin takajalat alkoivat oireilemaan. Ettei Bea jäisi yksin kun Pamelasta aika jättää, mutta Pamelahan elikin vielä monta vuotta Uuviksen tulon jälkeen.

  • ? sanoo:

   Onko jesse muuten katan lapsi

  • I sanoo:

   Kuinka kauan hevoset lomailevat nyt leirien jälkeen?

   • Tunnit jatkuvat taas 23 päivä. tämän jälkeen, niin pitkään kun säät sallivat ja ruohoa riittää, niin puolet hevosista lomailevat laitumella ja puolet ovat tunneilla. Viikon välein vaihdetaan toiset tunneille ja toiset lomalle. Viikonloppuleirien aikana kaikki ovat kuitenkin tunneilla.

  • Moi sanoo:

   Moikka ootko miettiny ottaa käyttöön hopotia? Olisi helppo varata tunteja sieltä kautta.

 16. - sanoo:

  Moikka, olenko ymmärtänyt oikein että Manukin on tällä hetkellä poissa pelistä? Onko mahdollista että tulee tokavikalla/vikalla leirillä vielä tunneille?

 17. Äiti sanoo:

  Kuinka monta osallistujaa on viikonloppuleireillä?

  • 12 leiriläistä on viikonloppuleireillä.

   • Nimetön sanoo:

    Moi ! Onko se tästä lähtien joka vuosi niin että 9&10 leireillä ei viedä enään joka päivä kaikkia heppoja laitsalle vai onko vaan joku tän vuoden juttu? Onko syy tähän se että muuten heinä ei riitä vai mikä?

   • Tänä vuonna oli niin kuiva kesä että laitumilta alkoi ruoho loppua. Pitää vähän säästellä laitumia jotta ruoho riittää vielä hevosten loman ajaksi kymppileirin jälkeen. Muutoi kyllä vietäisiin kaikki aina laitumelle.

   • Mm sanoo:

    Millanen Vivi on ja miks se ei oo enää perrassa?

   • Vivi oli Katan hevonen ja oli vain vuokralla tallin tunti käytössä. Nykyään Vivi on myyty ja asustelee Palmun ratsutallilla.

  • Nimetön sanoo:

   moi
   Miksi niin moni on tällähetkellä pois tuntikäytöstä?

   • Pistän mielummin hevosen heti hetkeksi lomailemaan jos vähänkin tuntuu epäpuhtaalta tai tulee jotain pientä lämpöä tai turvottelua johonkin jalkaan. Silloin joku pikku vaiva ei pääse paisumaan isoksi vaan pieni lomailu tunneilta usein auttaa.

  • ? sanoo:

   Ratsastetaanko laralla ollenkaan ny leireillä kun ei esim instagramissa ole näkynyt siitä mitään kuvia tai videoita? 🙂

   • Lara on nyt vähän lomaillut. Pari viikkoa sitten kaarteissa oli hiukan epäpuhdas takaa, nyt on ihan kunnossa mutta lomailee varmuudeksi vielä hetken.

   • lotta sanoo:

    milloin lady palaa tunneille?

   • Lady jää luultavasti jo viettelemään leppoisia eläke päiviä. Saa olla tallilla niin pitkään kuin vain hyvässä kunnossa pysyy, eli ei myydä eikä laiteta pois sen takia ettei enään tienaa ruoka rahojaan. Kevyillä tunneilla voi joskus käydä mielen virkistykseksi.

  • Nimetön sanoo:

   Moikka ! Milloin laitat ensi kevään viikonloppuleirit myyntiin ?

  • Nimetön sanoo:

   Tää kysymys ei nyt liity mitenkään heppoihin mut onko sulla lapsia?

  • Jee sanoo:

   Voiko kesänleirille ilmottautua jonoon kaverin kanssa siten että jos peruutuksia tulee niim että päästäis molemmat samalle leirille 😊

  • Joo sanoo:

   Moikka. Oon nähnyt ja kokenut itse valmennettavien keskuudessa sielä kiusaamista pienempiä ja alempi tasoisia ratsastajia kohtaan. Haukkumista yms. Voisiko tämä loppua?

   • Kuulin juuri itse juttua samasta asiasta. Otan ekassa valmennuksessa asian puheeksi, kaikki kiusaaminen täytyy ehdottomasti loppua.

 18. .. sanoo:

  Kuka tallilta on osaavin hevonen kouluratsastuksessa?

 19. Nimetön sanoo:

  Millon ens kesän leirit voi varata

 20. nimetön sanoo:

  Moi Satu,
  Keillä muilla kuin shettiksillä, Martalla ja Lukella EI voi mennä noin 78 kiloinen?

 21. . sanoo:

  hei saako leireillä käyttää omia jalustimia hepoilla? ja kun muistaa vaan laittaa alkuperäiset jalustimet takaisin satulaan

 22. A sanoo:

  Moikka!
  Onks Vilillä mitään tiettyä painorajaa :)?
  Jos on niin mikä?

 23. . sanoo:

  Lara vaikuttaa mukavalta hevoselta! Näin siitä muutamia videoita youtubesta ja siinä se hyppää metriä ihan hyvällä tekniikalla. Minkä korkuisia se on jo oppilaiden kanssa päässyt menemään?

 24. Nimetön sanoo:

  Moi, Amira on kuulemma saikulla. Mikä tilanne on tällä hetkellä ja milloin arvelet että poni pääsee taas normaalisti tunneille?

  • Amira oli saanut loman aikana laitumella haavan jalkaan ja on vielä antibiootti kuurilla. En osaa yhtään sanoa kuinka pitkään on vielä sairaslomalla.

 25. . sanoo:

  Mikä on Sandran painoraja?

 26. nimetön sanoo:

  Hei Satu. Minkä kokoinen ja tasoinen tuo uusi hevonen Lara on? Hyvää päivänjatkoa.

  • Lara on noin 160cm. Erittäin kiltti hoitaa. Ainakin he B tasoinen. Kovin montaa kertaa en ikävä kyllä ehtinyt ratsastamaan kun Lara lähti laitumelle, niin ihan perus asiota menin ja vähän maastoilin. Vaihdot tuntui osaavan, hyppäsin vain ihan pieniä.

  • Nimetön sanoo:

   Miksi lady on pois tuntikäytöstä ? Milloin tulee kenties takaisin ? 🙁

   • Lady on ollut kovin kankea takaa. Jos laidun loman jälkeen ei ole parempi niin kuvautetaan vielä. Eli en osaa sanoa milloin tulee tunneille.

  • Nimetön sanoo:

   Moikka ! Eikö kaikkia hevosia ja poneja viedäkkään enään joka ilta laitumelle ja aamulla haeta. Viimekesänä kaikkihan joka päivä vietiin ja haettiin mutta onko tähän tullut joku muutos ?

   • Ekalla leirillä vietiin vain puolet hevosista yöksi laitumelle että ruoho laitumella ehti vielä kasvaa. Jatkossa viedään varmaan kaikki kun nyt laitumet ovat aika pitkässä ruohossa ja syötävää riittää.

 27. Jaa sanoo:

  Kuinka hyvin muistat leiriläiset? Esim. Sellaiset, jotka käy vain kerran vuodessa mutta on käynnyt kuitenkin useamman vuoden putkeen? Mietin että kun tallilla on niitä turvallisempia ja säpäkämpiä ratsuja, että muistatko heidän ratsastustaitoja vai annatko ensiksi kuitenkin semmosen ”luottoratsun”?

 28. ## sanoo:

  Saako hevosilla käyttää gramaaneja? Esim. Sandra tai Mertsi, harvoin nään niiden menevän peräänannossa niin mietin, että jos tasaisempi ratsastaja käyttää gramaaneja, hevosta saisi ohjattua oikeampaan asentoon ja sitä kautta helpompi saada aktiiviseksi ja peräänantoon.

  • Vain erittäin taitavat ratsastajat saavat käyttää gramaaneja.

  • Nimetön sanoo:

   minkä kokoinen tämä uusi tulokas Lara on? Ja minkä ikäinen? Entä minkä tasoinen?

  • . sanoo:

   Katsoin tallin instagramista, niin miksei Lady ole tunneilla tällä hetkellä?

   • Lady on ollut kovin jäykkä takaa. Sai sitten aloittaa kesälomansa jo vähän aikaisemmin kuin muut. Katsotaan mikä on tilanne loman jälkeen, onko pelkkä laiduntelu auttanut vai kuvautetaan vielä varmuudeksi.

 29. nimetön sanoo:

  Montako ihmistä kesän leireille tulee ja montako tuntia yksi hevonen menee päivässä?

  • Leiriläisiä on 17 tai 18. Hevosia ja poneja on 21, joten menevät 1-3 tuntia päivässä sekä lauantai ja sunnuntai on vapaa päiviä.

  • Nimetön sanoo:

   kuinka monta leiriläistä ei aina pääse yhdelle kerralle hakemaan tai viemään? Eli kuinka paljon vähemmän hevosia/ponejaq on kuin kesäleiriläisiä? Vaihteletko aina sitä/niitä ketä ei pääse hakemaan/viemään heppaa?
   Kesäleirisi ovat ihan super mukavia ja todella mielellään käyn teillä leireillä !!

   • Shettikset ja Martta menevät lähellä olevalla laitumelle taluttaen ja muut 17 viedään ratsain. Eli joka kerta tai lähes joka kerta kaikki leiriläiset pääsevät viemään laitumelle ratsastaen. Vaihtelen aina ketä vie kenetkin.

 30. nimetön sanoo:

  Pitäisikö shettiksillä, martalla ja lukella olla pituusraja
  nimittäin olen huomannut, että nillä menee suunnattoman pitkät ratsastajat. sekä puututko sahaamisen nimittäin tosi moni ratsastaja sahaa ratsastaessaan.

  • Pienillä poneilla on vain painorajat, ratsastajan pituus ei ponia haittaa, enemmänkin ratsastajaa. Puutun kyllä ehdottomasti ”sahaamiseen”tai kovalla kädellä ratsastamiseen. Se näkyy jo siinä ettei säännöllisissä eläinlääkärin hammastarkastuksissa yhdelläkään hevosella ole ollut ikinä mitään vaurioita (mustelmia, ruhjeita tms.) suussa tai suupielissä.

  • k sanoo:

   Saako leireillä käyttää omaa satulahuopaa?

   • Omia satulahuopia tai mitään muitakaan varusteita ei saa käyttää. Tämä siksi että Suomessa on ajoittain liikkeellä hevosten tarttuvia tauteja, esim. pääntauti, jotka voivat tarttua tallilta toiselle ihmisten tai varusteiden mukana. Laitankin siitä vielä tiedoitteen tallin sivuille että kaikki ratsastus varusteet tulee pestä ja desinfioida ennen leirille tuloa.

 31. . sanoo:

  Niin siis ymmärsinkö oikein että sä et ole ikinä omistanut näitä ”vanhoja hevosia”, siis pallero,mortti ja muut? Miksi ne oli ponitallin käytössä jos sä et niitä omistanut

  • ”Vanhat” hevoset olivat vuodesta 2014 lähtien minulla vuokralla, eli maksoin niistä omistajalle kuukausittain. Olen tuntenut lähes kaikki hevoset varsasta asti ja olin hirmuisen kiintynyt niihin, siksi olin vuokrannut ne tunti käyttöön. Alku vuodesta 2020 omistaja halusi purkaa vuokra sopimuksemme ja ottaa hevoset itselleen. Onneksi hän myi edes osan hevosista minulle. Nyt kaikki tunti hevoset ovat minun omia (paitsi Cora)joten nyt on varmaa että pysyvät tallilla elämänsä loppuun asti.

 32. - sanoo:

  Onko syksyllä enemmän leirejä kuin normaalisti tai jotain, kun keväältä 2 leiriä peruuntui? Ja tulevatko leirit mikä päivä myyntiin

  • Syksyn leirit tulivat juuri myyntiin. Viisi leiriä vain mahtui syksylle, kun halutaan heppojen kanssa pari loma viikonloppuakin.

 33. j sanoo:

  Mikä on Kingin painoraja?

  • Kingillä ei ole mitään tiettyä painorajaa, noin 70-80 kiloinen voi hyvin mennä.

  • Nimetön sanoo:

   tuleeko kesäksi vielä uusia heppoja tallille? onko amira jo normaalisti kaikilla tunneilla? Tuleeko fanta enään tuntikäyttöön?

   • Ei ole nyt tulossa uusia hevosia. Amira on normaalisti tunneilla ja Fanta tulee myöhemmin tunneille, mutta nyt kohottelee vielä kuntoa pikku hiljaa.

  • moikka sanoo:

   Moikka. Itse ajattelin ilmoittautua valmennusjonoon, mutta olen saanut sellaisen käsityksen Ponitallista, että opetuksen taso siellä on laskenut? Koulutunnit siis koostuisivat aina samoista perusasioista ja jo monta vuotta valmentautuneiden taso jäisi junnaamaan siihen 90cm tai max 100cm, vaikka ratsukon kapasiteetti riittäisi haastavampiinkin tehtäviin. Liikkunut myös puhetta että hevosista ja/tai varusteista ei enää huolehdittaisi asianmukaisesti, vaan hevoset juoksevat kipeinä tunneilla. Toivottavasti saan vastauksen tai jonkinlaisen oikaisun näihin väitteisiin.

   • Voit tietysti tulla jonoon. Koulu tunneilla mennään paljon perus asioita. Tahti, tasapaino, hevosen rentous yms. asioita jotka ovat ratsastuksen perusta. Ei pitää temppuja mihin ratsukko ei ole valmis. Esteillä hypätään välillä rataa, korkeus ratsukon mukaan, välillä mennään pienillä esteillä teknisempiä tehtäviä. Kisoihin ollaan nyt korona aikaan päästy harmittavan vähän, mikä näkyy tietysti kisa rutiinin puutteena, eli jos ratsukko on kisannut 100cm ratoja ja tulee yli puolen vuoden kisa tauko, niin ei silloin heti sinne metriin lähdetä. Hevosista kyllä huolehditaan erittäin hyvin ja yksilöllisesti. Kengitykset, rokotukset, madotukset, hampaiden raspaukset ym. mutta myös päivittäinen hoito. Kipeät tietysti hoidetaan ja saavat lomaa. Varusteet ovat myös kunnossa ja sopivat. Huopia ja suojia pesen päivittäin, niistä olen tarkka ettei likaisia käytetä, eikä myöskään ”vahvoja” kuolaimia, niitä ei meiltä löydy. Hevosten ”henkinen” hyvin vointi on minulle myös erittäin tärkeää. Että hevosia kohdellaan asiallisesti, saavat hyvillä keleillä ulkoilla koko päivän ja lämpimään vuoden aikaan myös yöt kavereiden kanssa. Kesällä tietty laitumella. Viikossa kaikilla on pari vapaa päivää ilman ihmisiä ympärillä. Vanhoja hevosia mitkä eivät voi enään tunneilla mennä tai menee kevyitä tunteja välillä, ei myydä mihinkään eläke koteihin.(joutuvat usein kokemattomiin käsiin, eikä ole mikään ”palkinto” työ vuosista hevosella joutua eroon tutuista heppa kavereista ja rutiineista) Vaan saavat asua tutussa laumassa loppuun asti, vaikka eivät enään ruoka rahojaan tienaisikaan tunneilla.

   • I sanoo:

    Hieno ja kattava vastaus Satu, allekirjoitan kaikki ja pidät hevosista mahtavaa huolta, mikä niistä välittyykin. On ollut vaikea vuosi omilta osiltaan, kiitos sinulle kun olet tehnyt kaikkesi Perniön Ponitallin eteen. Jaksamisia muutenkin!

   • Kiitoksia!

  • sara sanoo:

   jos joku on tulossa syksyllä 8.10-10.10 leirille niin pistäkää ig:ssä dire viestiä @saramarakatti.heppailee !

 34. Jenna sanoo:

  Moikka, mihin tallille Ponita ja Cleo muuttivat?

  • Ponita ja Cleo ovat Melkkilässä. Jos olen oikein ymmärtänyt niin Cleo tulee Katalle takaisin toukokuussa.

  • moi sanoo:

   Onko sissi kauan tunneilla viellä? Milloin menee eläkkeele? hypätäänkö kuinka isoa vielä

   • On Sissi vielä tunneilla. Hypätään sen kokoista mitä sujuvasti hyppää, riippuu paljon ratsastajasta, Sissi on niin tarkka oikeasta ponnistus kohdasta. Liikkuessaan säännöllisesti vanhempi poni pysyy kunnossa ja vetreänä, joten siirtyy eläkkeelle vasta sitten jos tulee jotain vaivaa minkä takia ei voida enään ratsastaa.

  • kingifan123 sanoo:

   Moikka! Käykö Kingi leireillä normaalisti vai jääkö pois tunneilta?

 35. Hemuli sanoo:

  milloin syksyn 2021 leirit tulevat varattaviksi?

 36. . sanoo:

  tiedätkö, pystytäänkö muita kevään leirejä pitämään?

  • 26.3. alkava leiri joudutaan myös valitettavasti peruuttamaan. Ikäväähän se on, mutta kaikkien turvallisuus on nyt ehdottomasti etusijalla.

 37. Moikku sanoo:

  Onko 5 leirillä varattu linnan yläkertaa

  • Huone toiveita voi kysellä suoraan Sadulta viestillä. puh. 0408228672

  • M sanoo:

   Arvioitko aina ratsastajan pituuden ja painon silmämääräisesti vai kysytäänkö sitä jossakin? Vaikuttaako hevosjakoon ratsastajan vartalonhallinta? Jos et ole nähnyt ratsastajaa ennen, keitä hevosia annat heille yleensä?

   • Ei kysytä painoa tai pituutta. Amira ja Vili ovat vähän herkempiä, joten niitä annan yleensä vain niille joiden ratsastusta olen jo nähnyt.

  • kysymys sanoo:

   saako omia jalustimia käyttää tunnilla, jos ne on desifioitu?

 38. . sanoo:

  Kellä kaikilla 80kg painava voi mennä

 39. Tiedustelija sanoo:

  Onko kesän apparit jo päätetty?

  • Kesäleireillä on jo apulaiset.

   • Moii sanoo:

    Moikka, mistä tietää että minkä tasoinen on? Hyvää Päivänjatkoa. 🙂

   • Helppo c tasoinen hallitsee hevosen hyvin kaikissa askellajeissa ja hyppää noin 60cm rataa. Helppo B taoinen osaa jo ratsastaa hevosta muotoon ja hyppää 80cm rataa ja niin edespäin.

 40. Fantafan sanoo:

  Voiko fantalla jo mennä/onko sen jalka jo parantunut? mikä fantan jalassa oli?

  • Fantalla todettiin kinnerpatit, joten mitään varmuutta ei ole miten kestää käyttöä. Nyt Fantalla on ratsastettu aina silloin tällöin pikku hetki ja on liikkunut ihan puhtaasti. Pikku hiljaa aletaan ratsastaa vähän enemmän ja kohottamaan kuntoa. Keväällä tai kesällä voi olla että tulee tunneille jos kaikki sujuu hyvin. Toivotaan parasta!

  • . sanoo:

   Tuleeko kesäksi vielä uusia hevosia vai onko niitä nyt riittävästi?

 41. Amira sanoo:

  Onko Amira jo palannut este ja koulutunneille?

  • Amiran jalka on parantunut oikein hyvin ja on jo normaalisti koulutunneilla. Nyt aletaan pikku hiljaa myös hyppäämään ja keväällä Amira pääsee myös estetunneille.

   • Joku sanoo:

    Saako amiralla mennä jos on harrastanut ratsastusta noin 5vuotta? Haluaisin testata

   • Vaikea sanoa pelkistä ratsastus vuosista. Jos pitää reippaista hevosista ja hallitsee hyvin kroppansa, eli kädet ja jalat eivät heilu.

  • . sanoo:

   käykö kingi nyt tunneilla myös?

  • Nimetön sanoo:

   moikka! Osaatko yhtään sanoa pystytäänkö kevään viikonloppuleirejä järjestämään koronan takia? Ja tuleeko fanta vielä tuntikäyttöön?

   • Luultavasti viikonloppuleirit voidaan pitää normaalisti, mutta tilanne riippuu tietysti aina sen hetkisestä korona tilanteesta. Joten muistakaa katsoa tallin sivuilta aina pari päivä ennen omaa leiriä, onko tullut mitään tiedoitetta leiristä.

 42. Hanna sanoo:

  Moikka!
  Mitkä hevoset olisivat mukavia hoitaa tällaiselle ei-niin-itsevarmalle maastakäsittelijälle? Kaikki ovat varmaan peruskilttejä, mutta osaisitko suositella joitain erityiskilttejä? 🙂
  Toinen kysymys on tällainen mitä tämä vieraskirja on täynnä, mutta pitkä selaus ei antanut vastausta: mitä ratsuja minulla on toivottavissa, kun olen n. 75kg/173cm? Jääkö isot ponit jo pois laskuista?
  Ja vielä kolmas kysymys osittain myös kaverin puolesta: Mitkä hevoset/isot ponit on hyviä valintoja esteille, jos esteiltä ei käytännössä ole kokemusta, tai se kokemus on vähintäänkin unohtunut? 😀
  Kiitos ja hyvää alkanutta vuotta, nähdään kesän leirillä!

  • Kaikki ovat kyllä ihan kilttejä mutta esim. Vertti, Manu, Mimosa, Sissi ja Tellu ovat tosi rauhallisia ja helppoja hoitaa. Kaikilla hevos kokosilla voit mennä ja isoilla poneilla myös jotain rauhallisempia tunteja. Kaikki muut paitsi Amira sopivat vähemmän hypänneille.

 43. Mimo sanoo:

  Moikka, mikä satula Mimosalla on tällähetkellä ?

 44. emä sanoo:

  moikka! keillä hepoilla on koulusatula ja keillä kaikilla voi käyttää jonkun koulusatulaa ja nyt puhutaan hevoskokoisista hevosista!!!

  • Manulla ja Hectorilla on koulusatulat. Manun koulusatula sopii kaikille hevoskokoisille.

   • Nimetön sanoo:

    Moi! Kuinka korkeaa sissillä voi hypätä/kuinka korkeaa pääsee, Onko sillä helppo hypätä?

   • Sissi on nuorempana hypännyt 120cm luokkia, mutta nyt ikää on jo sen verran että on hypätty enään pienempiä, enimmillään 80cm. On ihan helppo hypätä.

 45. ... sanoo:

  Jos menee viikonloppu-toiveleirillä esim. lauantaina kaksi estetunti ja tahtoo sunnuntaille vielä estetunnin, niin pystyykö sunnuntaina ottamaan vielä lisätunniksi yhden estetunnin? Vai onko silloin hevosille liikaa hyppäämistä?

  • Todennäköisesti voi ottaa lisä estetunnin, koska osa leiriläisistä haluaa jotain muita tunteja, niin silloin hevosille ei tule liikaa estetunteja.

 46. . sanoo:

  Moi Satu! Viidan esittelyssä ei ollut painorajaa. Vaikka nää kyselyt suo varmaan häiritseekin, niin tahtoisin silti kysyä, että pystynkö menemään Viidalla itsenäisen? Painan n. 70kg ja olen 168cm pitkä. Hyvää Joulun odotusta!

  • Voit hyvin mennä Viidalla. Viida on aika tukeva rakenteinen vaikka poni onkin. Eikä häiritse kysymys yhtään. Kiitos ja hyvää joulua myös sinulle!

 47. moi sanoo:

  Onko pallero siis myyty pois perniöstä?

 48. anonyymi sanoo:

  Onko Sandra enemmän löysä vai eteenpäin menevä ratsastaa? Ja ovatko hevoset nyt ylipäätänsäkin reaktiivisempia talvella? Mitä Mortille, Ponitalle ja Cacrulle kuuluu, tiedätkö? 🙂

  • Sandra on alku tunnista ja aloittelijoilla enemmänkin eteenpäin pyydettävää laatua, mutta laukan jälkeen reipas. Maastossa ja esteillä saa sitten jo enemmänkin pidätellä. Ponitalle ja Mortille kuuluu ihan hyvää. Cacrusta en valitettavasti voi kommentoida nyt enempää, mutta ilmoittelen sitten kun tiedän enemmän.

  • Nimetön sanoo:

   jos ratsastaja ei toivo tunnille ketään hevosta/ponia niin millä kriteereillä valitset hänelle tuntihepan? Minkä ikäisiä bea, uuvis ja pamela ovat ?

   • Tason mukaan ja mietin myös mikä hevonen voisi olla kyseiselle ratsastajalle mieluinen. Bea on 5 vuotta, Uuvis 3 ja Pamela 11.

 49. Fee sanoo:

  Onko uhkaa, että viimeinen viikonloppuleiri perutaan/siirretään koronan vuoksi?

  • Näillä näkymin vuoden viimeinen leiri voidaan pitää, kun siinä onkin nyt niin vähän porukkaa. Leiriläisten kannattaa kuitenkin seurailla tallin nettisivuja jos leiri jouduttaisiinkin perumaan.

  • :D sanoo:

   Hei Satu, kuinka monta leiriläistä on viimeisellä leirillä?

   • Vikalle leirille on ilmoittautunut 12 leiriläistä, mutta en tiedä vielä minkä verran porukkaa jää pois koronan takia. Tässä samalla toivoisinkin että vikalle viikonloppuleirille ilmoittautuneet laittaisivat minulle mahdollisimman pian viestiä, että ketä olisi tulossa leirille ja ketä ei halua tulla. Varausmaksu tietysti palautetaan tai leirin voi vaihtaa toiseen ajankohtaan, jos ei tule leirille. puh.0408228672

 50. nimetön sanoo:

  Hei Satu! Kaverini kysyi sinulta teksiviestillä appari asioista. Onko sinulla ollut kiireitä, ettet ole ehtinyt vastata? Vai onko siihen jokin muu syy

  • Kyselen ensin valmennettavilta haluavatko he tulla appareiksi ja otan sitten vasta muita. Tulevana viikonloppuna on taas valmennukset, niin sitten vasta tiedän.

 51. b sanoo:

  Pystyykö Manulla hyppäämään?

 52. Fantafan sanoo:

  miksi fanta ja amira on pois ratsastus köytöstä? mitä pamelalle, bealle ja uuvikselle kuuluu? Entäs Miisulle ja Nasulle?

  • Amiralla oli revähdys hankositeessä, nyt sillä on kävelty ja ravailtu jo, ja tulee alku vuodesta taas tunneille. Fanta kuvataan vielä uudestaan ja sitten näkee tuleeko vielä tunti käyttöön. Kissoille ja koirille kuuluu ihan hyvää!

 53. @emmasainio.eq sanoo:

  Jos oot tulossa viikonloppuna 11-13.12 Perraan niin pistä viestiä ig @emmasainio.eq!

 54. Hemuli sanoo:

  jos oot tulossa 19.2-21.2 leireilee nii ota yhteytta ig @ponipaivakirjoja!

 55. nimetön sanoo:

  Moikka, oon käynyt perrassa jo monta vuotta ja pakko sanoa, että ihana talli se kyllä on! Mutta ehkä hevoset/ponit ontuvat siksi, kun siellä hypätään joka päivä esteitä. Leirit kyllä ymmärrän, mutta normi tunneilla hypätään mielestäni liikaa. Voihan esim koulu tunteja soveltaa puomi työdskentelyyn, mutta hepat ja ponit hyppäämät minun mielestä liikaa.

  • Leireillä toivotaan paljon estetunteja mutta kurssi ratsastajista yli puolet eivät halua estetunteja ollenkaan. Viikolla on usein vain pari estetuntia ja kaikki muut tunnit koulua tai maastoja.

 56. anonyymi sanoo:

  Mikä teidän hevosista on haastavin ratsastaa esteillä? Entä sileällä? Ja menevätkö kaikki hevoset peräänannossa jos ratsastaja on tarpeeksi taitava?

 57. viikonloppuleirille haluava sanoo:

  Milloin kevään 2021 viikonloppuleirit tulevat myyntiin?

 58. Iisa Lunden sanoo:

  Jos olet tulossa leirille 11.12 – 13.12 niin tuu laittaa ihmeessä viestiä ig:seen @equestrianiisa! 😀

 59. ??? sanoo:

  Kuulin huhua, että pallero tulee pakko myyntiin? Aijotko ostaa sen takaisin? Miksi tulee pakko myyntiin? Ihanaa jos saisit muitakin heppoja takaisin!

  • En yhtään tiedä tuleeko ”vanhoja” hevosia myyntiin. Mielelläni kyllä ostaisin.

   • j sanoo:

    milloin kevään viikonloppuleirit ovat tulossa myyntiin? entä kuinka taitavan ratsastajan lady tarvitsee esteillä? pärjääkö n helppo C/ re 60cm tasoinen?

   • Heti kun vain ehdin laittaa sivuille. Koitan saada ensi viikolla. Voit hyvin hypätä Ladyllä.

  • Nimetön sanoo:

   Sen perusteella mitä olen nähnyt niin aika alotteliat ratsastajat saavat hypätä aika isoja esteitä vaikka ovat aika kokemattomia vielä ja se aiheuttaa vaaratilanteita jos ei ole tarpeeksi kokenut isoille esteille ja voi aiheuttaa hevosille kipuja jos ei osaa perus asioita. ja mielestäni tuntilaisten pitäisi käydä myös koulutunteja eikä vain estetunteja. Perniön ponitalli on ihana talli❤️

   • Olet ihan oikeassa että kouluratsastus on kaiken perusta. Kaikki tuntiratsastajat menevät myös koulutunteja. Katson kyllä ettei ketään hyppää isompaa mihin on valmis. Aika harvoin edes hypätään isompaa.

 60. Rakkaat sanoo:

  Onko Rikse ja Vaavi molemmat lopetettu eilen 15.9.? 🙁

  • Ikävä kyllä on. Rikse oli saanut kolmisen viikkoa sitten pienen hius murtuman etujalkaan. Jalka lähti hyvin jo paranemaan kunnes hän piehtaroi karsinassa ja murtuma paheni niin että oli parempi Riksen kannalta päästään hänet pois. Vaavin jalat olivat pidempään jo aika huonot, sai vielä kesän eläkeläisenä laidunnella.

   • Rakkaat sanoo:

    Olen hyvin pahoillani, Vaavi oli mahtava poni ja olitte Riksen kanssa upea pari. <3

   • - sanoo:

    minkä tasoinen ratsastaja mimosalla pitää olla esteille tai kieltääkö se helposti?

   • Mimosa sopii kaiken tasoisille ratsastajille, eikä kieltele helposti.

  • Nimetön sanoo:

   Nyt kun vaavi ja rikse jouduttiin lopettamaan niin tuleeko niiden tilalle uusi heppa ja/tai poni?

 61. Jees sanoo:

  Minkä ikäisiä ihmisiä leireillä usein on, lähinnä että onko 18 vuotias liian vanha tulemaan? Entä olisiko joskus mahdollista järjestääjoku sennuleiri? Ja toinen kysymys, onko milläkään hevosella koulusatulaa? Ja vielä kolmas, mitkä hevoset/ponit hyppää 100cm tai korkeampaa?

  • Et ole liian vanha. Enimmistö leiriläisistä on 12-16 vuotiaita, mutta lähes joka leirillä on myös vanhempia. Sennu leiri on vähän hankala järjestää kun puolet ratsuista on poneja ja puolet hevosia, niin leiriläisiä ei voisi ottaa kovin montaa, jos kukaan ei olisikaan poni kokoinen. Muutamalla on koulusatula. Sopivat kyllä useimmille hevosille, eli voi ”lainata” jos haluaa mennä koulusatulalla. Mimosa, Vertti, Lady, Merlin, Sandra, Panda, Vili ja Amira hyppäävät metriä.

 62. Fantafan sanoo:

  Miten Fanta voi?

 63. anonyymi sanoo:

  Amiran esittelyssä ei ollut painorajaa mutta taidan olla sille liian iso. Olen 168cm pitkä ja painan joku 65-70kg. Tykkään kuumuvista ratsuista ja Amira olisi vaikuttanut mulle juuri täydelliseltä, mutta en todennäköisesti voi mennä sillä, niin mikä tallin hevosista olisi about samanlainen? Tykkään varmoista hyppääjistä, joilla saa tehdä enemmän pidätteitä kuin pistää eteenpäin.

  • Isommilla poneilla ei ole mitään tiettyä painorajaa, vaan katsotaan vähän tilanteen mukaan. Amira on tosiaan sinulle aika pieni mutta jos sillä ei ole muita tunteja sinä päivänä niin voit sillä mennä. Vertti ja Vili voisi hevosista olla sellaisia joista pitäisit.

 64. :) sanoo:

  Kuinka monta ihmistä tarvii voidakseen varata linnan yläkerran? Saako kaksi ihmistä varata linnan yläkerran?

  • Voi varata paikat linnan yläkertaan, mutta voi olla että sinne majoittuu silloin myös muitakin.

  • odotan leirejä sanoo:

   Mihin aikaan suunnilleen tulee kevään viikonloppuleirit? Mennäänkö kevään viikonloppuleireillä maastoon?

   • Loppu vuodesta tulee vasta kevään leirit myyntiin. Ja mennään maastoon kaikilla leireillä jos leiriläiset haluavat.

  • Joku sanoo:

   Onko pallero tullut takaisin

  • Joku random sanoo:

   Onko fanta vielä käytössä ja jos ei niin jääkö se vielä silti tallille?

   • Fantan jalasta löydettiin nyt röngen kuvista pieni kysta tai vastaava, joka on ilmeisesti aiheuttanut ajoittaista ontumista. Asiaa vielä tutkitaan ja mietitään mitä Fantan kanssa tehdään koska ei todennäköisesti kestä tunti käyttöä.

 65. Emma sanoo:

  Moikka, olis kiva tietää millaista porukkaa on tulossa syksyn vikalle toiveleirille! Jos oot tulossa, pistä ig:ssä viestiä @emmasainio.eq 🙂

 66. Fee sanoo:

  Onko syksyn viikonlopun leireille paljon jonoa? tahtoisin tulla mutta kaikki paikat ovat täynnä 🙁

  • Tällä hetkellä on jonkin verran jonoa, mutta lisään joulukuulle vielä yhden leirin. Se varmasti lyhentää jonoa. Jos joulukuu ei sinulle sovi, niin laita viestiä minulle, 0408228672, niin lisätään sinut jonoon.

  • Sartsu sanoo:

   Voisko maasto esteillä olla myös sellasia kiinteitä esteitä ja vähän enemmän mutta olisi myös alotteliolle pieniä ja ”helpompia”

 67. Mietin vaa sanoo:

  Onko hevosilla kesäleirien jälkeen yhtään lomaa

 68. @matildaequestrian sanoo:

  jos oot tulossa 2021 kesällä 8 leirille laita mulle ig dires viestii @matildaequestrian

 69. Nimetön sanoo:

  Olis kiva jos maastoeste ”alue” olis pikkasen isompi ja maasto esteet olis tavallaan oikeita maastoesteitä, nykysetkin on ihan kivat kyllä 🙂

  • Isompi alue olisi kyllä kiva, mutta valitettavasti maastoesteille ei ole tilaa enempää. Turvallisuus syistä maastoesteet eivät ole kiinteitä, vaan tippuvat samanlailla kuin kentälläkin olevat esteet. Näin kaikki vähemmänkin hypänneet ratsastajat voivat turvallisesti niitä hypätä.

 70. ??? sanoo:

  Olen kuullut että leireillä tapahtuu leiriläisten kesken tosi paljon kiusaamista, syrjimistä ja pahan puhumista. Onko tämä totta? Joitain on haukuttu kuulemma esim ratsastustaidoistaan? Puututaanko kiusaamiseen leirillä?

 71. C sanoo:

  Milloin kevään vklp-leirit tulevat myyntiin? & hyvää loppukesää sinne Perniöön!

 72. . sanoo:

  Jos oot tulos 5 leirille 2021 ni tuu laittaa ig dires viestii (@onnenkavioita)😃

  • hmm sanoo:

   Onko valmennettavien mahdollista päästä osallistumaan myös rataeste kisojen lisäksi koulu kisoihin sekä pieniin maastoeste/ kenttäkisoishin?

  • Nimetön sanoo:

   Kenellä hepalla leirimaastot yleensä vedetään?

   • Rikse on yleensä maastossa vetohevosena, mutta jos joku toivoo Rikseä maastoon niin silloin vedän maaston jollain muulla hevosella.

  • Joku sanoo:

   Miksi Fantalla ei ratsasteta??

   • Fanta liikkuu ajoittain takaa vähän huonosti. Eläinlääkäri ei löytänyt siitä mitään vikaa, joten vien sen leirien jälkeen kuvattavaksi. Siksi fantalla ei ole nyt ratsastettu.

  • Kyselen sanoo:

   Kuinka monta tuntia hepat menee kesäleireillä päivässä, kun oon kuullut että jotkut hevoset saattaa välillä mennnä 3 kin tuntia päivässä joka kuulostaa aika paljolta:(

   • Kesäleirien aikana hevoset menevät maanantaista perjantaihin 1-3 tuntia päivässä. Hyvä kuntoiselle hevoselle kolme tuntia ei ole liian rankkaa kun välillä on ”helpompia” päiviä ja viikossa on kaksi vapaa päivää. Lisäksi syksyllä, talvella ja keväällä ratsastajia on vähemmän, jolloin hevosilla on huomattavasti vähemmän tunteja kuin kesällä, ja vapaa päiviä on enemmän.

  • Nimetön sanoo:

   Miks kesäleireillä osalla leireillä on sama leiri rata mut jollain on eri?

   • Leirikisojen esterataa ei voi pitää samana joka kesäleirillä, koska jotkut hevoset oppivat sen nopeasti ulkoa, ja esim. kääntyvät heti esteen jälkeen seuraavalle esteelle ennenkuin ratsastaja ehtii tehdä mitään. Minulla on noin kuusi hyväksi havaittua eri rataa, joita sitten vaihtelen.

  • Nimetön sanoo:

   Mikä on korkein korkeus jota leirikisoissa saa mennä?

   • Mitään tiettyä korkeutta ei ole, vaan katsotaan erikseen sopiva korkeus jokaiselle ratsukolle. Toiset haluavat hypätä 40cm ja jotkut voivat hypätä metriä.

 73. Nimetön sanoo:

  Vapautuiko nyt yhtään paikkaa valkusta?

 74. perrafank sanoo:

  minkä tasoinen pitäisi olla että voisi hypätä Amiralla? kuinka korkeaa Amira hyppää, ja minkälainen poni on?

 75. omenamehu sanoo:

  hei, minkä tasoinen pitää olla että voi hypätä Fantalla ja millainen Fanta on? tuleeko Fanta syksyllä leirikäyttöön? ja minkä kokoinen Fanta on ja kuinka korkeaa se hyppää?

  • Jos on jo hypännyt, ettei ole ihan aloittelija, niin voi mennä Fantalla ja myös hypätä. Fanta on noin 155cm korkea ja hyppää 80-90cm. Toivotaan että Fanta pääsee syksyllä taas tunneille.

 76. t sanoo:

  Onko Pandalla hypätty maastareita?

  • On hypätty ja hyppää ne oikein hyvin.

  • Maastoesteet sanoo:

   Miks maastoesteillä ei oo enään käytössä sitä estettä jota pysty pienentään tai isontaan? Se oli kiva

   • Maasto esteet puretaan aina kesän jälkeen kun hevoset tulevat laitumelta takaisin tarhaan, koska muuten hepat tuhoavat ne ja levittelevät ympäri tarhaa. Siksi maastoesteet ovat joka kesä vähän erillaisia.

  • pandaonparas sanoo:

   Ketä uusista on leikkiksillä pari esim. Amiran tai manun pari?

  • jee sanoo:

   Ketä kyttää eniten maastoesteitä? Ketä on vaikein hypätä entä reippain?

   • Kaikki hyppäävät maastoesteet ihan hyvin eikä kyttäile. Vaikea sanoa ketä on reippain, kaikki menevät ne aika innokkaasti.

   • ,, sanoo:

    Millainen Lady on ratsastaa? Käykö se tunneilla usein?

   • Lady on rauhallinen ratsastaa mutta kokeneemmat saavat sen kyllä innostumaan jolloin on aika reipaskin. sopii kaiken tasoisille ratsastajille ja on ihan suosittu tunneilla.

  • Nimetön sanoo:

   Ratsastetaanko nyt siis fantalla ollenkaan?

  • Nimetön sanoo:

   Onko yleensä kesäleireillä kaikki pikkumökit varattu/ käytössä.

  • sissi sanoo:

   millon sissilä voi taas kunnolla hypätä?

   • Sitten kun tuntuu että Sissillä on taas enemmän intoa hypätä, nyt tuntuu että ei ole niin innoissaan esteistä niin on pidetty vähän taukoa/hypätty vähän.

 77. Nimetön sanoo:

  Käykö Manu este tunneilla? Jos käy niin minkä lainen Manu on hypätessä? Onko Manulla kivat askeleet?

  • Manu käy estetunneilla, mutta vain noin kerran viikossa. Manu on hypätessä mukavan reipas ja helppo ja turvallinen hypätä. Ei kieltele. Ravi on aika iso ja laukka oikein mukava.

   • 😊 sanoo:

    Onko lähiaikoina/kesällä tulossa tallikisoja?😊

   • Kesällä ei ehdi pitää tallikisoja, mutta syksyllä pidetään. Viime kevään kisat piti valitettavasti jättää välistä koronan takia.

  • Nimetön sanoo:

   Miks Manulla hypätään vain kerran viikossa

  • Nimetön sanoo:

   Minkälainen toi Sandra on ratsastaa, minkä korkusta hyppää ja onko maastossa millane?

   • Sandra on mukavan reipas ratsastaa, nyt on hypätty 80cm mutta hyppää varmasti isompaakin. Maastossa Sandra on oikein kiva, reipas mutta maasto varma.

  • Nimetön sanoo:

   Hypätäänkö hectorilla ollenkaan

  • Nimetön sanoo:

   Onko leiriläisten käytössä mikroa, vedenkeitintä tai jääkaappia ?
   Ja jos nukkuu linnassa niin onko sielä huoneita vai nukkuuko kaikki yhteisessä isossa tilassa ?

   • Linnan alakerrassa on kaksi kahden hengen huonetta ja yläkerrassa on samassa tilassa sängyt viidelle. Linnassa on myös mikro, vedenkeitin ja jääkaappi.

  • ?? sanoo:

   Minkä tasoinen ratsastaja pitää olla esteillä että pääsee hyppäämään isoo tukkia maastoesteillä?

  • pandaparas sanoo:

   Onko Fanta leirikäytössä nyt vai onko se jumissa vielä? Milloin tulee takaisin leirikäyttöön?

   • Voi olla ettei Fanta pääse enään kesäleirien aikana tunneille, ehkä 9 ja 10 leireille mutta varmasti en osaa vielä sanoa.

 78. :D sanoo:

  Saako vanhemmat tulla katsomaan kesän leirikisoja?

  • Saa tulla katsomaan.

   • :) sanoo:

    Millon kevään viikonloppuleirit tulee myyntiin? Ja onko nyt siis niin että kaikki syksyn viikonloppuleirit ovat täynnä lukuunottamatta viimeistä marraskuun leiriä?

   • Syksyn viimeisellä viikonloppuleirillä on enää tilaa.Kevään leirit tulevat myyntiin vasta loppu vuodesta.

  • . sanoo:

   hei jos täällä on joku joka on tulossa 2021 1kesä leirille tulkaa ig direen @loderidaa

 79. 🐷 sanoo:

  moi, onko päärakennuksessa jääkaappia/pakastinta? ja mikä on tää linnaksi kutsuttu rakennus?🥰 sijaitseeko sininen huone päärakennuksessa?

  • Päärakennuksessa on keittiössä jääkaappi ja pakastin. Isoa 9 hengen mökkiä, joka on päärakennuksen vieressä kutsutaan linnaksi. Leiriläiset ovat sen joskus nimenneet linnaksi ja nimi on jäänyt käyttöön. Sininen, lila ja punainen huone ovat päärakennuksessa.

 80. Pertsa sanoo:

  Kuka tekee leireillä ruoat?

 81. ? sanoo:

  Mitä nyt Katan hevosille tapahtuu, jos pystyt sanomaan?

  • Siellä ne seisoskelee tarhassa kuten tähänkin asti.

   • kyseliä sanoo:

    pukitteleeko Luke paljon maastossa?

   • Kesällä ei pukittele vaan on hyvin rauhallinen. Talvella menee maastossa vähemmän kun on ilman kenkiä ja silloin voi intoutua vähän liikaa.

  • 👁️ sanoo:

   Onko tallille tulossa nyt vielä uusia hevosia?

   • Vielä yksi tarvittaisiin että hevoset riittää hyvin. Ehkä jo tällä viikolla, mutta laitan siitä tietoa vasta sitten kun asia varmistuu ja on todettu että hevonen soveltuu tunti käyttöön.

  • Nimetön sanoo:

   Moi Satu! En ole ikinä viihtynyt millään tallilla niin hyvin kuin Perniön Ponitallilla <3 Ajattelin näin ohimennen kysyä kysymyksen mitä yleensä kysytään liian harvoin, eli mitä sinulle kuuluu?

   • Kiitoksia, oikein hyvää kuuluu. On kiva kun on taas mukavia leiriläisiä täällä, tuo korona tauko olikin vähän tylsää aikaa kun ei ollut leirejä. Kiva että olet viihtynyt!

  • Nimetön sanoo:

   Milloin kahluulampeen pääsee? Meneekö kaikki aina sinne, vai valitseeko ratsastajat itse milloin ja jos he haluavat?

   • Aina kun hevoselta loppuu tunti ja loppu käynnit on kävelty niin voi mennä lampeen kahlailemaan. Kaikki hevoset eivät tosin veteen vielä uskaltaudu.

  • Nimetön sanoo:

   Tuleekö tämä Sandra tuntikäyttöön? Ja mikäli hän soveltuu tähän, niin ostatko Sandran itsellesi myöhemmin?

   • Kyllä vaan. Tulee ensin kokeeksi että soveltuu tunti käyttöön ja myyjä haluaa myös nähdä että Sandra kotiutuu ja viihtyy täällä. Jos kaikki menee hyvin niin sitten ostan Sandran.

  • . sanoo:

   Ratsastatko sä Satu kovin usein esim koulua muutenkuin maastossa kesäleireillä vetäjänä? 🙂

   • Kesällä en ratsasta kun hevoset menee tunteja sen verran paljon. Muuten kyllä ratsastan silloin kun ehdin.

 82. y sanoo:

  Aikooko Kata jatkaa toimintaansa?

  • Tukes, eli turvallisuus- ja kemikaalivirasto on laittanut Katan yrityksen toiminta kieltoon. Eli ei jatka toimintaansa.

  • Lm sanoo:

   Eli nyt jos se katan toiminta on loppunut niin siirtyyko vanhat hevoset takasin perniön ponitallille? Ja millon siitä vilistä tulee esittely

   • Valitettavasti vanhat hevoset ovat silti Katan omistuksessa ja jäävät hänelle, vaikka Tukes kielsi yritystoiminnan. Ja joo, täytyy laittaa pikaiseen Vilistä esittely.

   • . sanoo:

    Onko yksityishevoset sivu poistunut vai miksi ei näy enään hevoset kohdassa?

   • Poistettiin se osio ettei ”sekoita talleja” enempää ja kesällä Katan hepat ovat enimmäkseen laitumella.

  • :) sanoo:

   Miksi Riksellä ei voi hypätä?

   • Riksellä on jo ikää 25 vuotta, mutta on silti erittäin reipas hypätä ja käy hiukan ylikierroksilla, jolloin lihakset helposti kipeytyvät hyppäämisen jälkeen. Siksi ei käytetä estetunneilla, mutta jos joku haluaa Riksellä hypätä, niin voi tulla sillä estetunnille ja hypätä vähemmän kuin muut ja ottaa enemmän ”rauhoittumis”kävelyjä väliin.

 83. Emt sanoo:

  Veikkaan että tolla 1.leirin keskeyttämis kommentilla viitataan katan leiriin!!

 84. horselover123 sanoo:

  Näin kuvan että tallille olisi tullut uusi hevonen. Kuka hän on ja minkälainen ratsastaa? =)

  • Hän on Vili, puoliveri ruuna joka on oikein kiltti ja rauhallinen hoitaa, tosin vähän arka päästään eli suitset tai riimu täytyy laittaa varovasti. Ratsastaessa Vili on mukavan reipas, kuuliainen ja osaava. Hyppää myös hyvin. Vili tuli tallille vasta reilu viikko sitten ja on kovin laihassa kunnossa, toivottavasti lihoo pian.

 85. . sanoo:

  moi! jos täällä on joku joka on tulossa kesän 3 leirille, eikä oo leiriläisten wa ryhmässä, niin tulkaa sanomaan ig direen @mardinponeilut ! 😀

 86. moigs sanoo:

  millaisia Vaavi ja amira on hoitaa? pystyykö 160cm/alle 45kg menemään shettiksillä?😊

 87. mietiskelijä.... sanoo:

  Moi, mietiskelen tässä kesäleireihin liittyvää asiaa😊 Mikä tää juttu on, että kuulemma kesän 1 leiri peruttiin kesken leirin? (Ymmärrän toki jos et halua kertoa ja asia on henkilökohtainen) Järjestetäänkö muut kesäkuun leirit kuitenkin aivan normaalisti?😊

  • Nyt en yhtään tiedä mistä moisen olet kuullut. 1 leiri on täällä juuri meneillään, eli ei ole 1 leiriä peruttu eikä mitään muutakaan kesäleirejä. Kaikki kesäleirit pidetään ihan normaalisti.

 88. . sanoo:

  Kuinka monta henkilöä on aina samaan aikaan valmennettavissa? Kun on nyt enemmän hevosia niin otetaanko valmennukseenkin enemmän porukkaa vai pysyykö koko samana?

 89. en ymmärra sanoo:

  en nyt ymmärrä, miksi kata edes omistaa hevoset? Ja kenen omistuksessa ”vanhat” hevoset on ?

  • suurin osa ”vanhoista” hevosista oli Katan omistuksessa ja Perniön ponitalli oli vuokrannut ne käyttöönsä. Helmikuussa Kata halusi purkaa vuokrasopimuksen, jolloin ne siirtyivät takaisin hänelle. Ostin itselleni kaikki ne mitä Kata suostui myymään, eli Ladyn, Vertin, Mimosan, Merlinin ja Pandan. Vallu, Polle, Vaavi, Rikse, Luke ja Sissi olivat jo aikaisemminkin minun. Katalle jäi nyt vielä Kingi, Mira, Vivi, Mortti, Sakke, Ponita, Cleo, Cacru, Pallero ja Buce.

 90. Mitäh sanoo:

  Mitä ihmettä, ymmärsinkö nyt oikein, että Kata pitää sivussa jotain omaa talliaan? Hämmentävää, en ymmärrä miksi hepat piti tolleen erotella. Mikä niille sitten tapahtuu, muuttavatko he jonnekkin muualle? Satu olet ihana tyyppi ja opettaja ja kaikki tallilla käyneet ja ratsastaneet varmasti allekirjoittaa kuinka positiivisesti olet meidän kaikkien elämään vaikuttanut ♥ Älä koskaan unohda sitä. Ps. koska sulla on synttärit, ihan vaan näin ohimennen…? 😉

  • Kiitoksia paljon! Ja joo pitää, vaikka ei hänellä olekkaan kenttää tai maneesia käytössään. En tiedä mitä aikoo hevosillaan tehdä, nyt ovat laiskotelleet vain tarhassa. Onneksi sain sentään osan ”vanhoista”hevosista ostettua itselleni ja uudetkin hepat ovat tosi mukavia ja suosittuja tunneilla. Synttärit on toukokuussa, ikä jätetään kertomatta..

 91. joku sanoo:

  voiko teidän hevosia/poneja ostaa jos tarjoaa tarpeeksi paljon ? Kysyn vaan ihan mielenkiinnosta en ole itse ostamassa😁

 92. ? sanoo:

  Voiko 185cm ja painaa 72 kiloa mennä Viidalla jonkun rauhallisen tunnin?

  • Voit mennä Viidalla vaikka aika pitkä sille oletkin.

  • ? sanoo:

   hei jos täällä on joku joka on tulossa 16-18.10 esteleirille voi tulla ig direen @loderidaa niin voidaan lisää meiän leiriryhmään!

  • moii! sanoo:

   minkä tasoinen amiralla voi ratsastaa sileällä?

   • Amiran ratsastajalla tulee hyvä perusistunta. Poni on reipas ja herkkä, joten jos pohje tai käsi heiluu niin Amira kyllä reagoi heti. Muuten ratsastajan tasolla ei ole niin väliä, kunhan pärjää reippailla kaikissa askellajeissa.

  • ?? sanoo:

   Kuinka korkeeta amira ja fanta hyppää?

  • Moi sanoo:

   Kuinka monta osallistujaa pitää vähintään tulla viikonloppuleirille että ne pidetään?

 93. u sanoo:

  Vapautuuko jo ensi kaudelle paikkoja valmennukseen?

  • En tiedä vielä. Varausmaksuissa on eräpäivä heinäkuun alussa, jonka jälkeen tiedän jatkavatko kaikki ”vanhat” valmennuksessa.

 94. joku sanoo:

  kuinka valmennettaviin pääsee ja kuinka pitkä jono sinne on nyt?

 95. joku sanoo:

  Voiko kesäleireille ottaa lisä tunniksi mitkä kaikki tunnit esim. este, maasto, koulu jne. ? ja paljon lisätunti maksaa?

  • Voit ottaa, mutta estetunteja saa ottaa vain yhden päivässä/leiriläinen, ettei hevosille tule liikaa hyppäämistä. Lisä tunti on 24,-

 96. ........ sanoo:

  Kun kesäleirille tullaan, voiko tavarat viedä suoraan vaikka huoneeseen minkä on varannut laittamalla viestiä? Onko 4 päivän leireillä maastoesteet minä päivänä? Onko polle kiltti hoitaa? Tai millainen se on hoitaa? Kun heppoja haetaan laitumelta, auttaako joku nousemaan selkään? Saako kesäleireille ottaa sunnuntaille lisätuntia?

  • Kannattaa ensin tulla ilmoittautumaan ja täyttämään leirille tulo kaavake ja viedä tavarat vasta sitten huoneeseen. Hypätään maastoesteet säiden mukaan. Sateen jälkeen maa voi olla liukas, niin seurailen säätiedoituksia ja katsotaan sen mukaan sopiva päivä. Polle on kiltti mutta aika touhottaja hoitaessa, ja hyvä karkaamaan karsinasta. Punttaan leiriläiset selkään kun haetaan hevoset laitumelta. Sunnuntaille ei voi vielä ottaa lisätuntia, kun hevoset ovat viikonlopun laitumella ja haetaan sieltä maanantai aamuna.

  • ponita sanoo:

   luuletko että kaikki ”vanhat” hevoset tulevat vielä joskus perniön ponitallille käyttöön?

 97. lukeee sanoo:

  voinko mennä lukella jos olen 172cm mutta painan alle 50kg?

 98. sissi fani sanoo:

  jos on 175cm voinko mennä isomilla poneilla etten ole kuitenkaan liian pitkä? ja mikä vaavin painoraja on?

  • Voit mennä isoilla poneilla. Vaavilla ei ole mitään tiettyä painorajaa, mutta olen koittanut nyt laittaa Vaavia enemmän pienille ratsastajille kun alkaa olla jo ikää enemmän.

  • Nimetön sanoo:

   Onko ens kesän 8 leiriltä varattu jo ne kaikki talon huoneet

 99. moiksunvaankaikille sanoo:

  onko perniöön tullut kahluualue? jos on, millä tunneilla sillä kahlataan? ja saako shettiksillä kahlata siellä?

  • Kentän viereen on tehty pieni lampi jossa voi käydä viilentämässä hevosen jalat tunnin jälkeen. Osa hevosista tykkää vedestä, mutta jotkut eivät sinne ole vielä uskaltanut mennä. Totutellaan pikku hiljaa. Shettiksiä ei ole vielä kokeiltu menevätkö veteen, mutta niillä saa myös mennä jos pitävät vedestä.

  • ❤️🐴 sanoo:

   Miksi Vaavilla ei voi mennä maastoon?

   • Vaavilla on takapolvissa vähän vikaa joka on vanhemmiten alkanut vähän vaivaamaan. Ylä- ja alamäkien meno tuntuu siksi Vaaville vähän hankalalta jonka takia Vaavi ei käy maastotunneilla, eikä myöskään estetunneilla.

 100. Moi! sanoo:

  Jos joku kysyy, että kellä voi mennä ja vastaat hepoilla ja isoilla poneilla. Ketä tarkoitat isoilla poneilla? Toivottavsta kesän leirit saadaan pidettyä 🙂

  • Vallu, Polle, Cora, Luke ja Martta ovat pikkuponeja, Viida, Tellu, Hector, Amira, Vaavi ja Sissi ovat isoja poneja ja Rikse, Manu, Lady, Merlin, Panda, Vertti, Fanta ja Mimosa ovat hevosia.

 101. :)) sanoo:

  Moi! Onko jotain poneja/heppoja joilla ei voi mennä maastoon? Ja viedäänkö/haetaanko kesällä uudetkin ponit laitumelta?

  • Kaikilla muilla voi mennä maastoon paitsi Vaavilla. Myös uudet ponit menevät laitumelle, eli leiriläiset hakevat/vievät myös ne.

 102. joku sanoo:

  onko 173cm pitkä liian pitkä isoille poneille?

 103. - sanoo:

  Kuinka pitkä jono valmennukseen on?

 104. . sanoo:

  Keillä voi ratsastaa ja painaa 70kg ja on noin 185cm pitkä?

  • Voit mennä kaikilla hevos kokoisilla ja painon puolesta myös isoilla poneilla. Pituus voi tosin isoilla poneilla olla haitaksi, ei niinkään poneille vaan ratsastajalle. Voi olla vaikea istua hyvin ja vaikuttaa poniin jos on kovin pitkä.

  • Moi sanoo:

   Onko kaikki syksyn viikonloppuleirit täynnä lukuunottamatta viimeistä?

 105. entiiä sanoo:

  mitkä on uusien ponien painorajat? esim. amiran, fantan ja tellen? voiko 67kg mennä niillä vielä?

  • Isoilla poneilla ei ole mitään selkeää painorajaa. 67 kiloinen voi mennä kaikilla muilla paitsi shettiksillä, Lukella ja Martalla.

 106. .... sanoo:

  Mitkä on Viidan paino- ja pituusrajat?

  • Viidalla ei ole mitään selkeää painorajaa. On iso poni niin jaksaa kantaa kyllä pienen aikuisenkin, mutta jos painoa on yli 65-70 kiloa on parempi mennä hevosilla.

  • Luke😍 sanoo:

   kuinka korkeaa Luke hyppää ratana ja yksittäisenä, entä paljon se menee koulussa?

 107. kyseliä sanoo:

  Järjestetäänkö kesän 3 leiriä? Vai perutaanko coronaviruksen takia

  • Odottelen vielä hallituksen ohjeita saako leirejä nyt pitää, toivotaan parasta. Ilmoittelen kesän leireistä toukokuussa tallin nettisivuilla. Seurailkaa kesän leiriläiset sieltä sitten toukokuussa tilannetta ja tarkastakaa ohjeet vielä pari päivää ennen omaa leiriänne.

 108. 🐴❤️ sanoo:

  Onko Sissi tosi vaikea esteillä? Pärjäisinkö jos olen ratsastanut silloin yli 1,5v?😅

  • Voit hyvin mennä Sissillä. Pienillä esteillä on erittäin helppo hypätä, isommilla on tarkempaa että ratsastaja tuo hyvää ponnistus kohtaan.

 109. Joku sanoo:

  Voiko Martalla mennä kevyen itsenäisen 168cm ja 50kg?

 110. Nimetön sanoo:

  Voiko Martalla mennä vielä 160cm pituinen jos on painorajan mukainen?

 111. Vanha tuttu sanoo:

  Toivottavasti saisit ostettua kaikki vanhat hevoset takaisin, niin monta hienoa, taitavaa ja rakastettua hevosta jotka nyt ovat poissa kuvioista. Olisi hirveä menetys ja sääli jos näiden kanssa ei pääsisi enää puuhaamaan, ja varsinkin jos jossain kohtaa lähtevät pois mailtanne eikä niitä enää edes näkisi. Paljon tsemppiä kevääseen Satu!

 112. entiiä sanoo:

  Onko mahdollista mennä syöttämään yksityisityisille hevosille ruohoa siihen pihan nurmikolle, esim. morttia tai viviä? ja pääseekö leiriläiset viemään laitumille yksäreitä?

  • En oikein osaa suoraan vastata kumpaankaan kysymykseen vielä. Riippuu vähän siitä miten ne ovat laitumella, eli haetaanko niitä päiväksi tallille ollenkaan tai menevätkö ylipäätään laitumelle. Täytyy asiasta jutella vielä omistajan kanssa.

  • Moi! sanoo:

   voiko leireille tai valmennuksii osallistua omalla hevosella?

   • Voi osallistua jos karsina paikkoja riittää. Kesä aikaan omat hepat ovat yöllä ulkona niin silloin ainakin sopii.

 113. jokujee sanoo:

  voiko vielä 70kg (pudotan 65kg) ja 172cm mennä isoilla poneilla ja kaikilla hevosilla? Ja tuleeko mortti enää ollenkaan tunti/leiri käyttöön?

  • Voit mennä kaikilla hevosilla ja isoilla poneilla. Mortti ei ainakaan lähiaikoina ole tulossa tunti käyttöön, kun omistaja ei halua myydä sitä.

 114. jokujee sanoo:

  voiko 70kg (pudotan painoa 65kg jos onnistuu) ja 172cm pitkä mennä vielä isoilla poneilla? ja voinko mennä kaikilla hevosilla?

 115. joku sanoo:

  kenellä voin mennä kun painan 68kg ja oon 172cm pitkä?

 116. Moi! sanoo:

  Olen miettinyt, että kun minusta olisi kiva mennä shettiksillä jotain rentoja tunteja esim. Itsenäisen tai Leikkiksen. Painan 45kg ja pituus n.160cm. Voinko mennä vielä shettiksillä ettei niille sitten minun takia tule selkävaivoja!

 117. Moi sanoo:

  Ketkä hevoset osaavat laukanvaihdot?

 118. (: sanoo:

  Mitkä ovat Amiran, Fantan ja Pandan paino/pituusrajat?

  • Niillä ei ole mitään selkeää painorajaa. Ovat sen verran isoja että aikuisetkin voi niillä ratsastaa.

   • Moii sanoo:

    Mikä on mielestäsi tallin kiltein/luotto poni tai heppa?

   • Vaikea sanoa. Tellu ja Sissi ovat ainakin sellaisia jotka sopivan ihan kaikille ratsastajille, eivätkä ikinä säiky tai pukittele.

 119. :) sanoo:

  Viekö tulevan kesän kesäleiriläiset ykseri hepat myös laitsalle?

 120. Kiinnostunut sanoo:

  Kuinka reipas tuo Amira on ratsastaa? Onko se verrattavissa johonkin perran ”vanhaan”/nykyiseen poniin tai hevoseen? Tai kuumuuko se paljon esteillä?

  • Amira on ehkä eniten Riksen tyylinen. esteillä kuumenee vähän lisää.

  • Oo sanoo:

   Jos Corona viruksen takia joudutaan perumaan kesän leirejä niin perutaanko suoraan kaikki leirit vai vaan alku kesän.

   • Vaikea sanoa vielä mitään kesän tilanteesta, mutta katsotaan sitten lähempänä leiri kerrallaan. Eli voi olla että alku kesän leirejä joudutaan perumaan ja loppu kesästä leirit voi jo pitää.

 121. Nimetön sanoo:

  Kuinka korkeeta Mertsi hyppää

 122. Ponitaa sanoo:

  Moi Satu. Olet todella todella vahva ja mukava💗 olen niin tyytväinen että olen tällä tallilla. Olet niin kiltti,avulias ja muuta positiivista. Olen niin tyytyväinen tähän talliin. TSEMIÄ!!

 123. MARIKA, SIVUN YLLÄPITO sanoo:

  Kiitos kaikille kuvista. Osa tuli esittelyyn ja osan lisään ihan tuonne galleriaan, kun ehdin. Jos jollakulla olisi vielä Fantasta otos, joka ei olisi ihan rapakossa otettu (talli ja maneesikuvat käyvät myös nyt oikein hyvin) niin otettaisiin kiitollisena vastaan. Kuvia voi laittaa osoitteeseen marika.palola@gmail.com. Jos haluat kuvaajan nimen näkyviin, leimaathan kuvan itse valmiiksi.

  • Nimetön sanoo:

   Eli onko siis nyt Vertti Mimosa ja nää muut siis nyt kokonaan perniön ponitallin

   • Kyllä vaan. Perniön ponitallille on ostettu ”vanhoista hevosista” Vertti, Mimosa, Lady, Panda ja Merlin. Eli ne ovat taas normaalisti tunti käytössä.

   • . sanoo:

    Ketä muita ”Vanhoja hevosia” aattelit ostaa Ponitallin käyttöön?

   • Haluaisin tietysti ostaa kaikki, mutta omistaja ei suostu myymään ainakaan tällä hetkellä muita.

   • Leirit sanoo:

    Montakko leiriläisten käytössä olevaa huonetta on siinä talossa ja monenko hengen ne on.

   • Päärakennuksessa on leiriläisille kaksi kolmen hengen huonetta ja yksi kahden hengen huone. ”Linnassa” on alakerrassa kaksi kahden hengen huonetta ja yläkertaan mahtuu viisi. Pikku mökit ovat kahdelle.

   • Nimetön sanoo:

    Kuka on perran Casanova?

   • Perran Casanova on Ladyn varsa joka myytiin noin 6 vuotiaana.

   • tietämätön sanoo:

    onko perrassa joitain poneja keillä ei saa mennä maastoon, vai saako kaikilla mennä?

   • Kaikilla voi mennä maastoon.

  • tietämätön sanoo:

   saako martalla mennä ilman satulaa?

  • Leiriläinen sanoo:

   Voiko olla että kesän leirejä perutaan korona viruksen takia?

   • Voihan se tietenkin olla mahdollista. Valitettavasti en osaa vielä asiasta antaa tarkempaa tietoa. Tiedoittelen kesän tilanteesta toukokuun lopulla. Nyt vaan toivotaan että pahin korona tilanne menisi pian ohi ja leirejä ei tarvitsisi enempää perua.

  • Nimetön sanoo:

   Tuleeko vielä uusia hevosia tallille.

 124. PANDORA sanoo:

  Onko Mertsi ja Panda siis nykyään jälleen tuntikäytössä, kun löytyvät tuolta esittelystä?

 125. Iisa lunden sanoo:

  Mun kaverin poni jota itekkin ratsastan aina välillä on eestistinponi jonka isä on myös Riinos! Sama kun tellellä😄

 126. ... sanoo:

  Tuleeko lisää vanhoja tuntihevosia takaisin tunneille paitsi mertsi ja panda?

 127. Emt sanoo:

  Miten tulevien leirejen köy koronan takia

  • Asia on vielä mietinnän alla. Tiedoitan siitä parin päivän sisällä nettisivuilla, ja pari päivää ennen leiriä kannattaa kurkata vielä tallin sivuilta mikä on sen hetkinen tilanne leirien suhteen.

  • Nimetön sanoo:

   Millanen siis tää Amira on

 128. ....... sanoo:

  Mistä etitte uusia hevosia tallille?

  • Erillaisilta myynti palstoilta netistä ja välittäjien kautta. Vinkkejä terveistä, hyvin koulutetuista ja suht edullisita myytävistä hevosista saa laittaa vaikka viestillä.

   • J sanoo:

    Kannattaa kattoo ratsut.fi siel ainaki näyttäs olevan erilaisia hevosia ihan järkeväänkin hintaan.

 129. Nimetön sanoo:

  Moikka Satu!! Olet kiltein ja mukavin ihminen ketä tiedän, oot aivan ihana. Halusin vain kysyä miten sä voit? Entä miten nasu voi?

 130. Nimetön sanoo:

  Kuinka monta uutta heppaa on siis nyt tullut ja minkä ikäsii ja rotusii ne on? Entä onko ne enemmän este vai koulu puolen ratsuja?

 131. Sennu sanoo:

  Pidetäänkö ponitallilla enään sennuleirejä? 🙂 kuinka sellaselle voi osallistua/löytyykö siitä lisää tietoa jostain?

  • Nyt kevään ja kesän aikana ei valitettavasti ole erikseen sennuleirejä.

  • Nimetön sanoo:

   Mitä siis perran vanhat hepat siis nyt tekee jos maneesi ja kenttä on perniön ponitallin niin onko siis perran ratsutilalla jotain toimintaa.

   • Vanhat hepat vaan olla laiskottelevat tarhassa. Perran ratsutilalla ei ole ollut mitään toimintaa, mutta mainostaa kyllä tunteja. Sitä en tiedä missä sitten ratsastaisivat, koska kenttä ja maneesi ovat tosiaan vain perniön ponitallin asiakkaiden käytössä.

  • Nimetön sanoo:

   Onko sielä siis joku Elli niminen heppa ja tuleeko se kapu tunneille

   • Elli ja Kapu nimiset hevoset olivat pari viikkoa koeajalla, mutta ne eivät soveltuneet tunti käyttöön. Kapu on löytänyt jo uuden kodin ja Elli lähtee lähi aikoina takaisin vanhaan kotiinsa.

  • Nimetön sanoo:

   Ratsastetaanko manulla vielä ja millanen se on hypätessä

   • Manu on tosi vähän ehtinyt käymään tunneilla. Ensin piti odotella että se saa kengät ja sen jälkeen se sai pienen haavan jalkaansa jonka parantumista nyt odotellaan. Estetunneille Manu ei ole vielä päässyt, mutta se on reipas ja hyvä hyppäämään.

 132. Nimetön sanoo:

  Miten kaikille uusille hepoille riittää karsinat?

 133. Emt sanoo:

  Miten hepat riittää tunneille ja leireille jos niin moni hevonen siirtyy pois tunti käytöstä?

  • Uusia hevosia tulee kyllä riittävästi. Täällä on nyt paljon samanlaisia kysymyksiä ja siksi en vastannut jokaiseen. Selatkaa vähän alaspäin niin kaikille löytyy vastauksia.

  • ? sanoo:

   Pidetäänkö perran ratsutilalla siis samaan aikaan kesäleirejä kun perniön ponitallilla

   • Perran ratsutilalla ei ole tähän asti ollut mitään toimintaa. Kenttä, maneesi, leiriläisten tilat yms. ovat vain ja ainoastaan Perniön ponitallin asiakkaiden käytössä.

 134. ... sanoo:

  Milloin uusista hepoista tulee esittelyt nettisivuille?

 135. :3 sanoo:

  Ovatko Mortti, Masi jne leirikäytössä kesällä vai ei? Tuleeko uusiakin hevosia kuinka paljon?

 136. ? sanoo:

  Eli siis tarkottaako toi uus juttu että esim ponita, sakke ja muut ei oo enää tunti tai leiri käytössä?

  • Kyllä vaan, ne siirtyivät nyt ikävä kyllä yksityis käyttöön. Sissi, Luke, Vaavi, Rikse, Vallu, Cora, Polle sekä uudet hevoset ovat tuntikäytössä. Uusista hevosista tulee mahdollisimman pian esittelyt.

 137. Emt sanoo:

  Minkä korkuisia uudet hepat on?

  • Yksi isompi hevonen ja kaksi on siinä hevosen ja ponin rajamailla.

   • Nimetön sanoo:

    Millon uusista tulee esittelyt sivuille?

   • Uusista hevosista tulee esittelyt mahdollisimman pian. Osa on ollut jo tunneilla ja osa on vielä koeajalla. Laitan esittelyjä sitä mukaan kun olen kunnolla ehtinyt tutustua hevosiin ja on varmaa että juuri kyseinen hevonen myös pidetään.

   • Nimetön sanoo:

    Millon uusista tulee esittelyt sivuille?

   • . sanoo:

    Saadaanko tuttuja hevosia enään ponitallin käyttöön? Harmi jossei saada 🙁

 138. Oii sanoo:

  Moikka satu! Oot niin ihana ja mukava. Halusin kysyä että mitä sulle kuuluu ja että miten kaikki hepat jakselee? Kesällä nähdään

 139. Juurikin näin sanoo:

  Kuinka monta osallistujaa leireille otetaan?

 140. Joo sanoo:

  Kuinka monta ratsastajaa mahtuu vklp leireille?

  • Viikonloppuleireillä enintään 15 ja kesäleireillä 18.

  • . sanoo:

   Kuinka usein valmennus pidetään, esim. kahden viikon välein vai miten?

   • Kaudessa, eli kevät- tai syyskausi, on 11 viikonloppua. Viikonloput eivät ole mitenkään säännöllisin väliajoin, vaan välillä voi olla vaikka neljä viikonloppua kuukaudessa ja välillä vain yksi tai kaksi.

 141. Iisa lunden sanoo:

  Jos oot tulossa perraan keväällä 27.3 – 29.3 leirille niin tuu laittaa viestiä!! Ig: @equestrianiisa

 142. ❤️ sanoo:

  Tarvitseeko lisä itsenäisestä tai muusta lisä tunnista vklp leirillä maksaa? Jos tarvitsee niin kuinka paljon? Ja millon pitää ilmottaa että haluaa lisä tunnin?

  • Leireillä voi halutessaan ottaa ylimmääräisiä lisätunteja, 24 euroa tunti. Lisätunneista voi sanoa silloin kun jaetaan hevoset seuraavan päivän tunneille.

   • perraonparatiisi sanoo:

    Tuleeko vanhat hevoset enään ollenkaan käyttöön? Saako niistä ottaa kuvia enään tai mennä tervehtimään?

   • Eivät ainakaan ole nyt tuntikäytössä, mutta yritän kyllä asiasta neuvotella omistajan kanssa. Moikkaamaan niitä pääse kyllä ja ehkä viemään myös laitumelle.

 143. Iisa lunden sanoo:

  Jos oot tulossa perraan keväällä 3-5.4 tuu laittaa viestiä! 😍 Ig: @equestrianiisa

  • Nimetön sanoo:

   Jos oot tulos toiveleirille. 27-29.3 Nii tuu ig @kavioidenkyydissä

  • Nimetön sanoo:

   Jos oot tulos 27-29.3 toiveleirille ni tuu ig @kavioidenkyydissa diree

 144. Lol sanoo:

  Minkä tasonen esteleirillä pitää olla?

 145. :D sanoo:

  Pystyiskö n. 155-157cm/alle 45kg menemään Pollella, Vallulla ja Coralla?

  • Voit mennä vielä shettiksillä, tosin hyppääminen voi olla pituuden puolesta hankalaa.

  • . sanoo:

   Mikä Mertsin jalassa on kun kuulin että ontuu?

   • Merlin alkoi tosiaa ontumaan lauantain estetunnilla loppuraveissa. Oli varmaan joku nyrjähdys. Nyt on jo kunnossa.

  • saramarakatti sanoo:

   Heii! Näin kun martta on mun lemppari, niin kiinnostaisi tietää mikä on martan syntymäpäivä? T. Ikuinen marttafani🥰
   muuten, olin myös tänä vuonna ekaa kertaa perniössä leirillä ja pakko sanoa että oli paras leiri missä oon koskaan ollut!!

 146. Luksutin ❤ sanoo:

  Kun on tulossa teille leirille, niin voiko ottaa mukaan hepoille korvahuppua tai karvapehmustetta suitsiin mitä sit käyttäisi kun ratsastaa? Tai mitä varusteita ylipäätään saa tuoda? 🙂

 147. lukee sanoo:

  Pystynkö enään mennä lukella jos olen 168cm ja vajaa 50kg?

 148. Kysymys sanoo:

  Onko teille mahdollista päästä kesätöihin leiriavustajaksi?

  • Kesätöihin ei ikävä kyllä pääse. Leiriapulaiseksi voi tulla jos on käynyt täällä leireillä/tunneilla jo enemmän ja ikää saisi olla mielellään 15 vuotta tai enemmän.

 149. :] sanoo:

  Ovatko ratsastajat vakuutettuja aina perniön ponitallin hevosilla ja poneilla ratsastaessa ja hoitaessa?

 150. :) sanoo:

  Voiko 180cm ja 72kg mennä Kingillä? Saako miran ottaa hoitsuks 2020 kesäleirillä?

 151. Ponita sanoo:

  Onko viikonloppu leireillä leirikisoja??

 152. Emt sanoo:

  Onko viikonloppuleireillä leirikisoja? Entä kenellä kannattaisi mennä maastoon jos kokemusta on noin 5 vuotta yhteensä?

 153. Nimetön sanoo:

  Onko sissille käynyt jotain kun se ei hyppää enää niin hyvin tai kieltelee niin helposti.??

  • Ei ole käynyt. Sissi on vain tosi tarkka siitä että ratsastaja tuo oikeaan ponnistus kohtaan. Toisilla hyppää sujuvasti metriä ja toisilla kieltoa voi tulla jo 60 senttisillä jos ratsastaja ei osaa vielä tuoda hevosta hyvää kohtaan.

  • Heii! sanoo:

   Onko mira ja vivi tunneilla nyt keväällä?

  • Heii! sanoo:

   voiko vivillä mennä leikkitunnilla keväällä?

  • :D sanoo:

   Kuulin, että ponitallille on suunnitteilla kahluulampi. Onko 2020 kesäleireillä jo mahdollisuus päästä uittamaan? 😀

   • En osaa vielä sanoa. Riippuu vähän kevään keleistä miten kahluulampea päästään tekemään. Uittamaan siinä ei pääse, vain kahlaamaan.

 154. Ponit sanoo:

  Pystynkö vielä ratsastamaan ponitalla ja Cleolla vaikka oon 174cm pitkä mutta painan alle 60kg?

 155. Je sanoo:

  Kenellä on helppo hypätä? Entä jos tulee viikonloppuleirille niin ketä olisi helppo hoitoponiksi?

 156. Pandacleo sanoo:

  Tuleeko se mahdollinen kahluupaikka minne?
  Miksi se palikka maastoeste poistettiin, tuuleeko se takaisin? Tai tuleeko sen tilalle vastaava?

  • Paikasta ei ole vielä varmuutta. Maastoesteet puretaan aina syksyllä pois, ettei hevoset järsi niitä tarhassa ollessaan. Keväällä kun hevoset menevät laitumelle tehdään taas uudet, usein vähän erillaiset kun edellisenä vuonna.

   • Kisu sanoo:

    Moi, montako tallikissaa ponitallilla on ja mitkä niitten nimet on😻 saako kissoja silittää?

   • Miisu ja Nasu. Kissoja saa silitellä ja varsinkin Nasu tykkää kovin rapsutteluista.

   • Heii! sanoo:

    voiko pollella mennä jos painaa n. 47kg?

   • Pollen painoraja on 45 kiloa.

   • Nimetön sanoo:

    Maksaako siellä lisätunnit 24€? Entä millainen Sakke on hoitaessa & ratsastaessa. Tuun nimittäin 2020 kesällä sinne leirille ja silloin olen ratsastanut 1,5 vuotta, niin ajattelin pärjäisinkö Sakella?

   • Lisätunnit on 24 euroa. Voit hyvin mennä Sakella, Sakke on kiltti hoitaa ja rauhallinen ratsastaa.

 157. Hellou!! sanoo:

  Onko viikonloppu leireillä leirikastetta?❤

 158. Pihla sanoo:

  Milloin Miran varsa syntyy?

 159. :) sanoo:

  Onko valmennettavissa pakko kisata?

 160. Cleo sanoo:

  Minkä tasoinen pitää olla jotta pääsee ratsastamaan cleolla?

  • Kesällä Cleolla voi mennä ihan aloittelijatkin, talvella on vähän reippaampi jolloin ei sovi ihan ensikertalaisille, mutta jos pärjää kaikissa askellajeissa niin voi hyvin mennä Cleolla.

 161. Fani sanoo:

  Onko Mira tiineenä? Voiko sillä mennä kevään vklp leireillä?

 162. Moi sanoo:

  Kuinka korkeeta Sissi hyppää ratsna ja yksittäisenä

  • Sissillä on kisattu 110cm luokkia, mutta riippuu paljon ratsastajasta minkä kokoista sillä voi hypätä. Ratsastajan täytyy tuoda hyvään ponnistus kohtaan, muuten Sissi kieltää helposti. Pienempiä esteitä hyppää hyvin vaikka ratsastaja olisi kokemattomampi.

 163. Fani sanoo:

  Onko vklp leireillä mahdollistaa pitää pulkkaratsastusta, jos on riittävästä lunta? Kenellä, kun moppe on pois? Tai pystyykö perjantaina heppoja juoksuttamaan/ taluttelemaan maneesissa/ muuta maastakäsittelyä?

  • Voidaan mennä jos on sopivat kelit. Sissillä, Pallerolla ja Vallulla voi vetää pulkkaa. Täytyy katsoa sitten perjantaina haluaako osa leiriläisistä mennä silloin jo itsenäisen vai jääkö vapaata maneesi aikaa talutteluun/juoksutukseen.

 164. Nimetön sanoo:

  Onko perrassa joskus ollu sen niminen heppa kun perran white Wizard?

  • On ollut. Lempi nimeltään Velho. Velho on Mortin vuotta vanhempi täyssisar, eli Volnasta ja Vaavista. Velho myytiin jo pikku varsana.

 165. Pandacleocora sanoo:

  Saako wildalla mennä jos sopii katan kanssa? Minkä hintasta se olikaan?

 166. Alexandra Aarola sanoo:

  Pystyykö esteleirillä pitämään sunnuntaina ylimäärästäistä estetuntia, jos tarpeeksi moni haluaisi sunnuntaille lisä esteen? Entä kesäleirillä? Tai toive vklp leirillä onko mahdollista ottaa lisäestettä?

  • Esteleireillä ei yleensä voi ottaa lisä estetuntia, ettei hevosille tule liikaa hyppäämistä. Samoin kesäleireillä. Muita lisätunteja voi ottaa. Toiveleireillä voi ottaa jos muut haluavat enimmäkseen jotain muita tunteja, riippuu aina vähän tilanteesta.

 167. Alexandra Aarola sanoo:

  Jos joku tulee 13.3-15.3.2020 leirille tulkaa sanoo igs @aaequestrian_ !!

  • ( sanoo:

   Ratsastetaanko ”vanhat” hepat myös laitumelta ja pystyykö niitä esim. ihan vaan hoitelemaan?

 168. Nimetön sanoo:

  Mitä satulaa vertti käyttää

 169. Heta sanoo:

  Tuleeko sinne siis joku uitto juttu ja millon

  • Kahluulampi. Eli ei niin syvä että hevoset pystyisivät uimaan, vain kahlailemaan. Jos kevät on riittävän kuiva, ettei kaivinkone ja kuorma-autot myllää koko kenttää, niin silloin tulisi jo kesäksi.

 170. . sanoo:

  Onko Kingillä siis ähky vai mitä ku luin jostain että sillä on jotain?

 171. joku sanoo:

  kenellä kaikilla hevosilla voin mennä kun olen 172cm pitkä ja 67kg

 172. juumoi sanoo:

  ai tuleeko perniön ponitallille uusi poni???:D

 173. . sanoo:

  Kenella MIra on kantavana? Aiotko pitää varsan?

  • Levisonn on varsan isä. Varsa varmaan myydään. Aikaisemmin joku kyseli voiko tallikisoja tulla katsomaan. Nyt päivämäärä on varmistunut, ne pidetään 16.11.

 174. vakkarileiriläinen sanoo:

  Tulin pitkästä aikaa lukemaan näitä kuulumisia ja pakko sanoa, että ihan mahtavaa miten jaksat uudistaa tallia ja kuunnella toiveita mahdollisuuksien mukaan. Huomaa, että todella pidät tallia leiriläisiä ja itseäsi etkä niin paljon rahaa varten. Onko suunnitteilla/mahollisuuksia toteuttaa vanhempien junnujen leiriä? Tottakai kaiken ikäisten kanssa tulee toimeen, mutta k15 tai jopa k18 leiri voisi houkutella uusia vanhempi leiriläisiä 🙂

  • Kiitoksia! Keväällä pidetään aina viikonloppuleiri sennuille. Päiviä ei olla vielä päätetty, mutta keväällä siitä voi kysellä suoraan minulta puhelimitse/viestillä. Samoin keväälle olen suunnitellut myös vähän vanhemmille junnuille omaa viikonloppuleiriä. Kesäleirit ovat kaiken ikäisille, muuten isoille hevosille tulisi liikaa töitä kun pikku poneille ei olisi sopivia ratsastajia.

 175. Leiriläinen sanoo:

  Moi miten palleron jalka voi? Ketkä on haastavimpia ratsastaa esteillä?

  • Palleron jalka on kunnossa, mutta varmuuden vuoksi on nyt ainakin talven pois estetunneilta. Muuten on tunneilla normaalisti. Panda on esteillä haastavin, hyppää tosi hyvin mutta kuumuu ja itsevarmuutta täytyisi saada vielä lisää.

 176. Päivänkakkara sanoo:

  Onko Mira kantavana?

  • Joo, Mira odottaa varsaa. Syntyy ensi kesänä.

  • Poninen sanoo:

   Tiineyden takiako Mira ei käy talvella tunneilla?

   • Talvella hevoset menevät vähemmän tunteja ja lomapäiviä on enemmän jolloin Mira kuumuu liikaa. Siksi Mira aina jää tunneilta talveksi pois, kun se ei ole talvisin riittävän ”turvallinen” asiakkaille. Tosin ensi kesänäkin Mira jää tunneilta pois kun varsoo.

 177. Kiinnostunut sanoo:

  Onko perraan suunnitteilla tulossa jossainkohtaa uutta heppaa?. Käydäänkö kesäleireillä uittamassa?

  • Ensi kesäksi olisi tarkoitus ostaa uusi isokokoinen poni, jos vain sopiva löytyy. Järvellä ei ikävä kyllä saa uittaa hevosia, mutta kahluu lampi on suunnitteilla kentän vierelle.

 178. Lukelove sanoo:

  Hei! Olisi kiva tulla moikkaamaan heppoja ja kuvaamaan lähiaikoina. Onko tänäsyksynä tallikisoja ja jos on, niin milloin sellaiset järjestetään? Voisin ajoittaa reissuni samaan ajankohtaan❤

 179. Heppatyttö98 sanoo:

  Oon ens vuonna tulossa kesän 7 leirille, jos täällä on muita ketkä on tulossa niin laittakaa viestiä, olisi kiva tutustua ennen leiriä! ig: idanheppailuja

 180. ? sanoo:

  Tulevatko Pegasosja Wilda koskaan tuntikäyttöön? Ja onko Mira siis myynnissä?

 181. Varsakuumeinen sanoo:

  Onko Pegasoksella vielä kutsumanimeä?

 182. Mietinpähän vaan sanoo:

  Miks Kingi haetaan laitsalta taluttaen?

  • Laitumelta hakiessa Kingi hermostuu heti jos edellä olevaan hevoseen jää metrikin väli matkaa, siksi tuodaan Sissin kanssa käsihevosena niin pysyy rauhallisena kun on koko ajan ihan Sissin vieressä.

 183. Heps sanoo:

  Milloin tuntitoiminta alkaa taas pyöriä? Onko hevoset lomalla??

 184. . sanoo:

  Tuleeko Vertti ja Pallero ekalla viikonloppuleireillä tunneille?

 185. Melvin sanoo:

  Miten Pallero voi ja onko sen jalka vielä kipeä?

  • Pallero on jo kunnossa, mutta lomailee vielä.

  • Leirit sanoo:

   Milloin kevään viikonloppuleirit tulevat myyntiin? Onko paikkoja mahdollista varata jo etukäteen sinulta?

   • Kevään leirit tulevat myyntiin vasta loppu vuodesta, kun tiedän vasta sitten kevään kilpailuista. Eli vielä ei voi varata kun en tiedä vielä päiviä.

 186. Smaragdi sanoo:

  Onko tallilla syksyllä tallikisoja, jos niin milloin? Voiko niitä tulla vain katsomaan jos ei ole valmennuksessa tai käy ponitallilla tunneilla?

 187. Anonyymi sanoo:

  Mikä Vertillä on ku kuulin että se ontuu 🙁

 188. Cora sanoo:

  Kuulin joltain että Coran toinen silmä olisi sokea. Onko totta vai pelkkä huhu?

 189. Horselove sanoo:

  Minkä kokoiset on Pandan ja Mertsin riimut?

 190. Paula sanoo:

  Kuinka korkeeta Vertti hyppää yksittäisenä

 191. leiriläinen sanoo:

  Millainen Panda on hypätessä? onko se talvella vaikeampi kuin kesällä? Entä millainen mira on maastossa?

 192. Moi sanoo:

  Voiko viikonloppuleireillä ottaa lisä estetunteja

 193. Moi sanoo:

  Kuinka vanha Cora oikein on? Sukupostissa lukee että syntynyt 2006 mutta Perniön Ponitallin sivustoilla 2007?? Kumpana vuotena hän syntyi?

 194. Hei sanoo:

  Miten pääsee valmennettavalsi Perrassa? Onko tiettyjä ikärajoja? Onko paljon jonoa, ketkä haluusivat? Eikö valmennukset ole viikonloppuisin? Hakisitko/veisitkö juna-asemalle? Mitä valmennukset maksaa? Onko valmennukset pelkästään estepainoitteisia? Pystyykö jossain kohtaa tehdä tänne sivustoille jonkun kohdan että voi hakea, jos on kiinnostunut?

  • Valmennukseen ei ole ikärajoja eikä myöskään ratsastus tason suhteen rajoituksia. Jonoa on aina jonkin verran, jonoon voi ilmoittautua Sadulle, puh.0408228672. Valmennuksia on 11 viikonloppua kaudessa ja kausi maksaa 750,-Valmennukset ovat estepainoitteisia mutta koulukisoissakin kyllä välillä käydään. Kyyti junalle myös onnistuu.

 195. heppa01 sanoo:

  Pitääkö kesäleireillä tunteja joku muu kuin vain Satu?

 196. Hei sanoo:

  Millainen Panda on hypätessä talvella? Eroaako paljonkin kesästä? Mikä on suurinpiirtein shetlanninponien pituusraja, voiko 160cm pituinen mennä vielä jonkun rennontunnin?

  • Talvella Panda on huomattavasti reippaampi kuin kesällä. Shettiksillä ei ole mitään pituus rajaa, vain painoraja, mutta tietysti pitkän ja kevyen ratsastajan on vähän hankala ratsastaa shettiksellä kunnolla, mutta kevyesti voi toki mennä.

 197. Mallu sanoo:

  Saako hevosista julkasta kuvia sosiaaliseen mediaan? esimerkiksi instagramiin tai youtubeen

 198. Ipa sanoo:

  Miksi perrassa ei oo sellasia ns ”oikeita” maastoesteitä esimerkiksi sellainen talo tai putki. Nuo maasto esteet näyttävät aika heikoilta mitä olen videoita katsellut. Ja että olisi kokeneimmille ratsastajille myös vähän korkeampaakin tarjolla niin olisi vähän haastettakin 🙂

  • Maastoesteet putoavat jos hevonen kolauttaa, ihan turvallisuuden vuoksi, näin vähemmän hypänneetkin pääsevät niitä kokeilemaan. Haastetta niissä kyllä riittää kokeneemmillekin, sillä osa on tosi kapeita. Osaa esteistä pystyy myös ratsastajan tason mukaan nostamaan tai laskemaan. Yksi isompi tukkieste on kiinteä, mutta sitä pääsevät hyppäämään vain kokeneemmat jotka osaavat tuoda hevosen hyvää ponnistus kohtaan.

 199. Joku sanoo:

  Onko Pallerolla jotain vakavaa?

 200. ? sanoo:

  Onko pikkumökeissä pistorasiat? Jos vaikka haluaa yöksi puhelimen lataukseen

 201. --- sanoo:

  Kun heppoja haetaan laitsalta niin onko siellä joku jakkara miltä pääse hevosen selkään vai? Ketkä hevoset on kivoja hypätä ilman satulaa?

  • Punttaan ratsastajat selkään laitumelta haettaessa. Kaikilla voi halutessaan hypätä ilman satulaa, mutta Kingi ja Mertsi ovat aika iso liikkeisiä ja ei siksi kovin mukavia hypätä ilman satulaa.

 202. 1 sanoo:

  Pitääkö leirille ottaa omat lakanat? Millä hepoilla noin 180cm pitkä ja painaa noin 70kg voi mennä

 203. ^ sanoo:

  Saako leirille tuoda oman valmissalatin jos jonain päivänä on sellaista ruokaa josta ei hirveästi pidä? Tai onko leirillä kahta eri ruokaa joista saa valita kunpa syö

 204. - sanoo:

  Saako ottaa kaverin kanssa yhteisen hoitsun?

 205. Nimetön sanoo:

  Minkä takia Miralla ja Vivillä ei voi hypätä?

  • Miralla on ollut aikaisemmin kavioluun murtuma, nyt jalka on kunnossa mutta hyppääminen voisi rasittaa kaviota liikaa. Vivi taas ei oikein osaa hypätä kuin ihan pieniä ja ei oikein tunnu pitävän hyppäämisestä.

 206. :) sanoo:

  Saako esteleirillä ottaa estetuntia lisätunniksi?

 207. Tulossa Perraan! sanoo:

  Jos oot tulossa ens kesänä 5 leirille, laitathan Instagram diressä viestiä, jotta voin lisätä sut leiriryhmään! @monanponielamaa

 208. :) sanoo:

  Millainen Mira on hoitaa?

 209. :) sanoo:

  Saako Miran ottaa hoitskuks kesäleirillä? Saako helppo C tasoinen mennä Miralla?

 210. mietiskelen sanoo:

  Onko Mira minkälainen ratsastaessa ja hoitaessa?

 211. Nimetön sanoo:

  Saako kaikilla hevosilla mennä maastareita? En ole nähnyt esim. Pandaa tai Cleoa hyppäämässä niitä

 212. Martta sanoo:

  Mitä jos leirille jää jotain?

  • Jos leiriltä lähtiessä unohtaa tallille jotain, niin voi soittaa tai laittaa viestiä mitä jäi, niin lähetämme sitten postitse tai matkahuollon kautta.

 213. 😍 sanoo:

  Ja sit viel et hypätäänkö miralla ollenkaan tai vivillä

  • Mira ja Vivi eivät käy estetunneilla, mutta muilla tunneilla kylläkin. Miralla on ollut pari vuotta sitten kavioluun murtuma, joten jalka ei välttämättä kestäisi hyppäämistä. Vivi taas ei oikein osaa hypätä kuin ihan pieniä ja tarvitsee silloin kokeneen ratsastajan.

 214. 😍 sanoo:

  Onko Mira leirikäytössä ja jos on niin saako sitä esim itsenäiselle

 215. . sanoo:

  Millainen Lady on hypätä kesällä, kun menin sillä talvella ja se meni sellaisia outoja pukkiasioita, niin tekeekö se sitä kesälläkin?

 216. Nimetön sanoo:

  Miks luken sukupostissa lukee että se on ori

 217. heh sanoo:

  Pystyykö Pallerolla mennä 70kg/170cm maastotunnin?

 218. Ilmansatulaa sanoo:

  Mitä leikki tunneilla tehdään? 🙂 Mennäänkö siel esim millasia leikkejä. Ja mennäänkö siel maa meri taivas juttua se on kiva

 219. Reipas sanoo:

  Tullaanko kesän viiden päivän leireille siis sunnuntai-iltana?

 220. :) sanoo:

  Onko 7 leirillä pikkumökkejä vapaana?

 221. U sanoo:

  Ratsastetaanko viikonloppuleireillä jo perjantaina ja voiko niille ottaa lisä tunteja

 222. Joku sanoo:

  Minkä tasoinen pitää olla jotta voi hypätä kingillä, mortilla tai pallerolla?

 223. ? sanoo:

  Saako Vivillä mennä leikkiksen?

 224. Joku sanoo:

  Oon tulossa 4 leirille nyt kesällä ja haluisin tietää ketkä hevoset/ponit sopii painon puolesta mulle? Oon 169cm pitkä ja 64-66kg painava

 225. hmm sanoo:

  Minkä tasoinen pitää olla jos haluu hypätä Pandalla kunnolla?

  • Vaikea sanoa suoraa vastausta. Joidenkin vähän hypänneiden kanssa yhteistyö sujuu hyvin, mutta tarvitsee mielellään ratsastajan joka osaa auttaa hevosta hyvää ponnistus kohtaan.

 226. Nimetön sanoo:

  Käydäänkö leireillä uittamassa tai yömaastossa?

 227. joku sanoo:

  onko kingi kätössä koko kesän? Tuleeko kingi maastoon ja hyppääkä se maastoesteitä onko kesän kutosella vapaana pikkumökkejä? Pystynkö mennä lukella itsenäisen tai leikin jos en ylitä painorajaa ja olen n.169-171cm? Ketkä hevoset ovat varmoja maastoesteillä ja keillä saa menä esim. naistensatulaan?

  • Kingi on tunneilla koko kesän ja voit mennä Lukella jonkun rauhallisen tunnin. Muihin kysymyksiin löytyy vastaus edellisistä viesteistä.

 228. Nimetön sanoo:

  Keillä hevosilla voi mennänaistensatulaan ja takaperin??

  • Bucella ja Coralla on pukkinappula, eli niillä ei voi mennä naistensatulaan. Pallerolla ja Pollella voi mennä väärin päin, mutta ei muilla.

 229. Nimetön sanoo:

  Onko 6 lieirllä pikkumökkejä vapaana? Hyppääkö kingimaastoesteitä leirillä? Keillä kannattaa hypätä maastoesteitä? Voiko hypää isoa tukkia jos on hypännyt 90Cm sujuvasti satulalla ja ilman?

  • Yksi pikkumökki on kutosella vapaana. Kaikilla voi hypätä maastoesteitä, vain Vaavi, Mira, Rikse ja Vivi eivät käy estetunneilla. Riippuu siitä miten juuri sen hevosen kanssa sujuu, että saako hypätä isompaa tukkia.

 230. : sanoo:

  Mikä on maksimi ikäraja kesäleireillä?

 231. jee sanoo:

  Saako maastoon nykyään mennä joillain hevosillla ilman satulaa? Millainen Polle on hypätä?

 232. Hehhe sanoo:

  Millaset Vertti ja Kingi on hoitaessa esim onks ne rauhallisia tai pureeko tai luimiiko

 233. :) sanoo:

  Jos leirillö haluaa ottaa lisä tunnin niin psljonko se maksaa

 234. ??? sanoo:

  Millaisia Panda, Mimosa ja Vertti ovat ratsastaa?

 235. Joku sanoo:

  Millainen Sissi on hypätä?

  • Sissi on mukavan reipas hypätä, mutta ei kuumene esteillä. Hyppää tosi hyvin mutta on aika tarkka ponnistus kohdasta, eli isommilla esteillä voi kieltää jos ratsastaja ei tuo hyvää kohtaan.

 236. Nimetön sanoo:

  MInkä tasoiset saavat sitten hypätä sitä isoa tukkia? Ja kuinka korkeita teillä olevat maastoesteet ovat?

  • Maastoesteet ovat noin 40-85cm. Ratsastajat jotka osaavat tuoda hevosen oikeaan ponnistus kohtaan ja kentällä hyppääminen sujuu hyvin saavat hypätä isompaa tukkiestettä.

 237. Minäpä vain sanoo:

  Moikka! Oon kuullut kun jotkut ovat kertoneet että esim tallin ympäristö on sekainen ja pihalla lentää turhaa romua. Ihan vaan kyselen kun en itse sitä usko mutta haluaisin kuitenkin tietää. 🙂

 238. Nimetön sanoo:

  Pitääkö maastoesteillä olla turvaliivi päällä? Tippuvatko maastoesteet?

  • Maastoesteillä turvaliivi on suositeltava mutta ei pakollinen. Maastoesteet tippuvat, ainoastaan iso tukki ei tipu mutta katson aika tarkkaa ketä sitä saa hypätä että taidot varmasti riittävät.

 239. :) sanoo:

  Onko jo 3 leirillä pikku mökit jo varattuja?

 240. Nimetön sanoo:

  Voiko helppo c ja ratana 65cm mennä ladylla esteitä? Ja jos on ratsastanut 7vuotta. Millainen Lady hoitaessa? Voiko 180cm ja 65kg mennä kingillä? Millaienen Kingi on hoitaessa?

  • Voit hyvin mennä ladyllä ja kingillä. Kummatkin on kilttejä hoitaa.

  • Nimetön sanoo:

   Mikä on Vaavin painoraja & säkäkorkeus? Nimittäin tossa ponien esittelyssä ei mainittu sitä.

   • Vaavin säkäkorkeus on 142cm. Vaavilla ei ole mitään tiettyä painorajaa. On aika tukeva rakenteinen niin jaksaa hyvin kantaa aikuistakin. Tosin jos painoa on yli 70 kiloa niin silloin on parempi pysytellä hevoskokoisissa ratsuissa.

 241. Uusi sanoo:

  Onko siis kesäleireillä sillaaten että tunneille hoidetaan ja laitetaan varusteet omalle hoitikselle eikä sille hepalle jolla menee tunnilla?

  • On juu, jokainen satuloi oman hoitohevosensa, mutta jos sillä kenellä ratsastaa ei ole hoitajaa niin silloin ratsastaja satuloi. Leiriapulaiset tarvittaessa auttavat.

 242. :)) sanoo:

  Hei! Pääseekö kesäkuun leireille vielä appareita?

 243. Auroora sanoo:

  Mikkä hepat on sellasia jotka on esteillä aika reippaita ja meneviä mutta ei kiellä helposti??

 244. Haaveilija sanoo:

  Minkölaisia Kingi ja Mertsi on? Onko niillä tosi isot liikkeet? Ja mitkä hepat/ponit olis sopivia esteille ilman satulaa?

  • Kingi ja Mertsi ovat suht reippaita ja iso liikkeisiä. Esim. Mortti, Cleo, Ponita, Luke, Sakke, Sissi ja Pallero on kivoja hypätä myös ilman satulaa. Niillä on mukava selkä ja tasaiset askellajit.

 245. Alexandra Aarola sanoo:

  Moi, saako kesäleirillä ottaa lisätunniksi esteen vaikka olisi jo normaaleille tuneille valittu este ja leikkitunti?

  • Kesäleireillä saa mennä vain yhden estetunnin päivässä vaikka ottaisikin lisätunnin. Muuten hepat hyppäävät liikaa kun estetunnit on niin suosittuja.

 246. $$ sanoo:

  Onko joskus mahdollista järjestää ikärajallinen leiri vähän vanhemmalle porukalle? Esim k-15

  • Pistetään asia mietintään. Tosin yleensä enimmistö leiriläisistä onkin noin 15 vuotiaita.

   • Kyseliä sanoo:

    Onko cleolla tasaiset askeleet ja kieltääkö se paljon esteillä ja saako kesäleireillä mennä sunnuntaina itsenäisen?

   • Cleolla on todella tasaiset askellajit. Pienemmillä esteillä ei kieltele, isommilla voi kieltää jos ratsastaja tuo huonoon ponnistus paikkaan. Sunnuntaina ei voi mennä koska hevoset ovat aina koko viikonlopun laitumella lomailemassa.

  • 🐕 sanoo:

   Saako leirikisoissa mennä siis vaikka 2 kertaa sen eri hepalla

  • 🍇 sanoo:

   Jos toivoo kesäleirillä maasto tuntia niin tuleeko sinne aina ratsi ope mukaan vai onko se sellanen ittekseen menevä

  • Ratsastaja sanoo:

   Pystyykö kesäleirillä ottaan yhelle päivälle 2 este tuntia vai pitäänkö toinen niistö olla esin itsenäinen

   • Tunnit saa muuten itse valita, mutta estetunteja saa ottaa vain yhden päivässä ettei hevosille tule liikaa hyppäämistä.

  • Anne sanoo:

   Mitä teoria tunneilla tehdään? 🙂

   • Teoria tunneilla käydään läpi merkkisuoritus aiheita, esim.lääkintä, ruokinta. Mutta leiriläiset saavat ehdottaa myös aiheita jos on jotain toiveita.

  • Ihmine sanoo:

   Mitä hevoset/ ponit ovat esteillä reippaita ja sellasia jotka ei kiellä helposti mutta kumminki pysyy käsissä

   • Lady, Mortti, Ponita, Cleo, Merlin, Vertti, Mimosa ja Kingi ovat reippaita hypätä mutta kuuntelevat kyllä myös pidätteet hyvin.

  • Nelli sanoo:

   Saako leirikisoista kaikki ruusukkeet?

 247. jasu sanoo:

  Voiko viikonloppuleirillä ottaa lisätunteja?

 248. 🐕 sanoo:

  Millainen Sakke ja Vertti on esteillä ja kuinka korkeeta ne hyppää?

  • Sakke ja Vertti ovat kummatkin hyviä hyppäämään, Sakke on vähän rauhallisempi ja Vertti reippaampi.

  • Kdkdkeje sanoo:

   Pitääkö kesäleirille tulla jo sunnuntaina

   • Kesäleireille saavutaan jo sunnuntaina klo 17.00-19.00. Leirille voi saapua myös vasta maanantai aamuna, mutta silloin on hyvä ilmoittaa etukäteen jotta tiedämme milloin olet tulossa.

 249. Lilja sanoo:

  Onko leireillä itsenäis tunnit sellasii että siellä saa tehä kaikkee muuta mut vaa ei hypätä ja onko siä siis ratsastuksen opettaja sielö myös

  • Itsenäisellä tunnilla saa harjoitella, kentällä tai maneesissa, mitä itse haluaa. Esteitä ei saa hypätä, mutta yksittäisiä maapuomeja saa mennä. Paikalla on aina valvoja joka auttaa tarvittaessa.

 250. Bööö sanoo:

  Kuinka aikasin niistä juna matkoista pitää sopis jos tulee kesäleirille

  • Junalta hakemisesta on hyvä laittaa viestiä noin viikkoa ennen leirin alkua. Junalippuja ei kannata varata ennen kuin on Sadun kanssa sopinut aikatauluista, sillä pyrimme hakemaan kaikki kyytiä tarvitsevat samalla reissulla ja ennen omalla kyydillä tulevien saapumista.

 251. Kun tulee leirille niin pitääkö siellä paikan päällä täyttää joku kysymys lappu? Oon kuullut kun jookkut on puhunut sellasseesta ja jos on niin mitä siinä on?

 252. moi sanoo:

  Mitä mopelle tapahtui?

 253. :)) sanoo:

  Jos oot tulossa syksyllä 18-20.10 vklp leirille, laita instagramissa viestiä @kavioidenkertomaa niin lisään sut leiriryhmään:)

 254. valkusta kiinnostunut sanoo:

  milloin valmennettavilla on kisat jaketkä hepat sinne lähtee

 255. ;) sanoo:

  Voiko teille tulla tettiin? Jo voi niin majoitatteko te, ja pääseekö tetin aikana ratsastamaan hevosia?

 256. Karoliina sanoo:

  Jos oot tulossa kesän 2019 1 leirille niin laita viestii ig direen @kk.equerestian voitais tehä joku leiri ryhmä jos ei vielä oo olemas😃

 257. . sanoo:

  Voiko kahden hengen leirimökkejä siis varata etukäteen? Jos voi niin miten?

 258. :) sanoo:

  Jos haluu pikku mökkiin nii pitääks se vähän niinku varata?

 259. Ihminen sanoo:

  Onko siis kesäleirillä silleen että saa niinkun itse päättää opetus tunnin aiheen eli jos haluaa vaikka estetunnin joka päivälle niin voiko sillee tehä

 260. 🐴 sanoo:

  Jos oot tulossa perran 3 leirille niin laita ig dire viestii @ritanmatkassa ja @equestrian_memu

 261. Alexandra sanoo:

  Moi saako viikonloppu lerillä mennä lauantaina 2 estetuntia?